ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Οργή Τουρκίας για Ελλάδα και Αίγυπτο: «Είναι ανύπαρκτη η συμφωνία»

Newsroom L&O 06-08-2020 19:26 Τελευταία ενημέρωση: 06-08-2020 19:27
Οργή Τουρκίας για Ελλάδα και Αίγυπτο: «Είναι ανύπαρκτη η συμφωνία»
Η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στην υπογραφή ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες ήταν ότι δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα εντός της υφαλοκρηπίδας της...

«Θα το αποδείξουμε και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η συμφωνία είναι για εμάς ανύπαρκτη». Αυτή ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου.

Αρμόδιες τουρκικές πηγές υπογράμμιζαν ότι «βρίσκεται εντός της υφαλοκρηπίδας μας. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα μέσα στην περιοχή αυτή».

Από το Τούρκικο υπουργείο Εξωτερικών εκφράστηκε η άποψη πως: «δεν υπάρχει θαλάσσιο σύνορο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ΑίγυπτοΓια την Τουρκία είναι ανύπαρκτη η δήθεν συμφωνία καθορισμού περιοχών θαλάσσιας ευθύνης που ανακοινώθηκε πως υπογράφηκε σήμερα. Αυτή η άποψη μας να γίνει γνωστή και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η δήθεν περιοχή ευθύνης βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας που έχει δηλωθεί στα Ηνωμένα Έθνη».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «η Αίγυπτος που απεμπόλησε περιοχή 11.500 τετρ. χιλιομέτρων με τη συμφωνία που υπέγραψε με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση το 2003, τώρα με την δήθεν συμφωνία που υπέγραψε με την Ελλάδα, χάνει περιοχές θαλάσσιες ευθύνης. Με τη συμφωνία αυτή επιχειρείται να σφετεριστούν και τα δικαιώματα της Λιβύης.

Η Τουρκία στην συγκεκριμένη περιοχή δεν θα επιτρέψει καμία δραστηριότητα, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο όπως κι αυτά των Τουρκοκυπρίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo