Βηρυτός: Μια Ελληνίδα νεκρή και πέντε τραυματίες από τη φονική έκρηξη

Newsroom L&O 05-08-2020 12:15 Τελευταία ενημέρωση: 05-08-2020 19:24
Βηρυτός: Μια Ελληνίδα νεκρή και πέντε τραυματίες από τη φονική έκρηξη
Τι αναφέρουν τηλεοπτικά μέσα με ανταποκριτές στο Λίβανο

Mία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και πέντε είναι οι Έλληνες που συγκαταλέγονται μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών από τις δύο γιγαντιαίες εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Βηρυτού και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου. Μάλιστα οι δύο από τους Έλληνες τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία. 

Η ελληνική Πρεσβεία στη Βηρυτό βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές του Λιβάνου και με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στη χώρα και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, Π. Ανδριώτη, ο οποίος μίλησε πολύ νωρίτερα στο star.gr, η νεκρή είναι και Λιβανέζα σύζυγος Έλληνα πολίτη, που έχασε τη ζωή της μέσα στο σπίτι της. 

Οι συγκεχυμένες πληροφορίες, που αλλάζουν από ώρα σε ώρα, είναι ενδεικτικές του χάους που επικρατεί στην πόλη μετά την ισχυρή έκρηξη που έφτασε να γίνει αισθητή μέχρι την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι το κτήριο όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία έχει υποστεί πολλές υλικές ζημιές.

Οδηγίες ΥΠΕΞ προς τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο

Οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo