«Τρελή μπάζα» 120.000 ευρώ για μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε - Πουλούσαν ...αέρα αντί για κινητά

Μιχάλης Τεζάρης 05-08-2020 09:07 Τελευταία ενημέρωση: 05-08-2020 09:28
«Τρελή μπάζα» 120.000 ευρώ για μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε - Πουλούσαν ...αέρα αντί για κινητά
Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί 84 περιπτώσεις απάτης

Το ποσό των 120.000 ευρώ, πουλώντας… αέρα αντί για κινητά τηλέφωνα, είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν τα μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε από το τμήμα ασφαλείας Παπάγου.

Πρόκειται για πέντε άτομα, ηλικίας από 22 έως 51 ετών, που από τον Οκτώβριο του 2019 είχαν ιδρύσει εταιρεία με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο, η οποία διέθετε φυσικό και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οι απατεώνες διέθεταν προς πώληση συσκευές κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρονικές συσκευές σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές είτε αναρτώντας τις «προσφορές» στην ιστοσελίδα τους, είτε μέσω facebook προκειμένου να εξασφαλίζουν μεγάλη επισκεψιμότητα, πείθοντας τους αγοραστές να καταβάλλουν τα χρήματα για την αγορά των κινητών, χωρίς ποτέ όμως να τα παραλάβουν.

Τα μέλη της εγκληματική ομάδας είχαν διακριτούς ρόλους.

Ένας 46χρονος και ένας 40χρονος ήταν τα ηγετικά μέλη της ομάδας, ο 51χρονος είχε επιφορτιστεί με το ρόλο του εισπράκτορα των χρημάτων στο κατάστημα, μια 22χρονη είχε το ρόλο της προϊσταμένης της εταιρείας και ένας 38χρονος ήταν συνεργάτης της εταιρείας.

Συνήθως η καταβολή των ποσών διαδικασία καταβολής των χρηματικών ποσών για την αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών γινόταν είτε με κατάθεση χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας είτε με κατάθεση μετρητών σε υπάλληλο του καταστήματος.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγγελθεί 84 περιπτώσεις απάτης με ζημία αξίας 30.832 ευρώ, ενώ το συνολικό εκτιμώμενο ποσό που εισέπραξαν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Μετά από έρευνες στο κατάστημα που διατηρούσε η εταιρεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τερματικό μηχάνημα με εκτυπωμένες αποδείξεις, ταμειακή μηχανή με επτά μπλοκ αποδείξεων πληρωμής και είδη προς πώληση.

Μάλιστα όπως προέκυψε, μέσω δημοφιλούς ιστοσελίδας είχαν γίνει ακόμη 7.363 παραγγελίες προϊόντων. Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση, κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ' επάγγελμα και για παράβαση του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo