17.2 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Παραδόθηκε το πρώτο πλωτό «ασθενοφόρο» του λιμενικού


    Στο στόλο του λιμενικού σώματος εντάχθηκε το πρώτο από τα τρία περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό.
    Η παράδοση έγινε σε μια λιτή εκδήλωση στην οποία παρευρέθη ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο πρέσβης της Κύπρου, Κυριάκος Κενεβέζος, και πλήθος παραγόντων του υπουργείου και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    «Το Λιμενικό Σώμα εδώ και πολλά χρόνια – σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ – αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς, που σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί καθοριστικό στοιχείο για να σωθούν ζωές», σημείωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Γιάννης Πλακιωτάκης και συνέχισε:
    «Η προμήθεια των τριών πρώτων σκαφών, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τέλος Αυγούστου καλύπτοντας ιδιαίτερες ανάγκες σε νησιωτικές περιοχές με αυξημένα ποσοστά διακομιδών και παροχής βοήθειας». Ακόμα, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, αποκάλυψε ότι «ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τον ΕΟΔΥ, είναι να προχωρήσουμε στην προμήθεια τουλάχιστον τεσσάρων επιπλέον σκαφών, προκειμένου να καλυφθούν οι διαπιστωμένες ανάγκες σε Ιόνια Νησιά, Σποράδες, Αργοσαρωνικό και Σαμοθράκη».
    Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στον χαιρετισμό του εξήρε την προσφορά του Λιμενικού Σώματος στη νησιωτικότητα και στα ακριτικά νησιά και σημείωσε: «Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο συμβάλλετε έμπρακτα με τον πιο καθοριστικό τρόπο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι προφανές ότι στα συμπλέγματα των νησιών μας και στα ακριτικά νησιά, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές των κατοίκων, αυτά τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος- που ουσιαστικά είναι πλωτά ασθενοφόρα αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες επιχειρήσεις του ΛΣ- με στελέχωση προσωπικού του ΕΚΑΒ θα συμβάλλουν καθοριστικά στην σωτηρία της ανθρώπινης ζωής που για εμάς είναι ό,τι ανώτερο υπάρχει.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ