• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σαντορινιός: Ενάντια στην προστασία της δημόσιας υγείας η πολιτική της κυβέρνησης για την ακτοπλοΐα

lawandorder.gr 03-08-2020 14:24 Τελευταία ενημέρωση: 03-08-2020 14:24
Σαντορινιός: Ενάντια στην προστασία της δημόσιας υγείας η πολιτική της κυβέρνησης για την ακτοπλοΐα
Όσα ανέφερε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της αύξησης της πληρότητας στα πλοία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα της αύξησης των κρουσμάτων και αποτελεί μια επικίνδυνη για την δημόσια υγεία απόφαση», δήλωσε ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κάνει λόγο για επιλογή μετατόπισης της υποχρέωσης προστασίας από τον ιό στους επιβάτες και για «προσβλητικές» σκηνές για τη χώρα πάνω στα πλοία, που «καταδεικνύουν απόλυτα την ανικανότητα της κυβέρνησης και την παντελή έλλειψη σχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας στον τομέα της ακτοπλοΐας και της διασύνδεσης των νησιών».

Ο κ. Σαντορινιός αναφέρει ότι η κυβέρνηση «πέρα από κάθε λογική και ενάντια στα αναγκαία μέτρα προστασίας» αύξησε την πληρότητα των πλοίων σε 80-85%, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο -όπως από την αρχή ζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το υπουργείο-για την αύξηση των δρομολογίων ανά προορισμό, ώστε να αντιμετωπιστεί με επάρκεια η αυξημένη ζήτηση προς τους νησιωτικούς προορισμούς, με σεβασμό στη Δημόσια Υγεία. Δια του αρμόδιου τομεάρχη, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση «έστω και τώρα να προχωρήσει με άμεσες διαδικασίες στην αύξηση των πλοίων εξυπηρέτησης των γραμμών με επιδοτήσεις και να επαναφέρει το ποσοστό πληρότητας στο 60-65%». «Αυτές τις ώρες, η κοινωνία, η ακτοπλοΐα και οι επισκέπτες που εμπιστεύονται τη χώρα μας, απαιτούν σοβαρότητα και υπευθυνότητα», τονίζει ο κ. Σαντορινιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo