• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σκέρτσος-Χαρδαλιάς: Keep calm and wear your face mask

Ειρήνη Γεωργίου 02-08-2020 15:24 Τελευταία ενημέρωση: 02-08-2020 15:24
Σκέρτσος-Χαρδαλιάς: Keep calm and wear your face mask
Τι συνιστούν στους πολίτες σε ανάρτησή τους

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος έγραψε σήμερα μία ανάρτηση στο Facebook για τους λόγους τους οποίους έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, την καλύτερη ετοιμότητα του κράτους να τα αντιμετωπίσει σήμερα σε σύγκριση με την αρχή της πανδημίας, τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να πανικοβάλλονται οι πολίτες, αλλά κυρίως τα μέτρα τα οποία οφείλουν τα τηρούν όλοι αυστηρά.

Την ανάρτηση μετά από λίγο αναδημοσίευσε στο προφίλ του και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ανάρτηση:

Το άνοιγμα της οικονομίας νομοτελειακά θα οδηγούσε σε περισσότερα κρούσματα όσο δεν υπάρχουν ακόμη εμβόλια και θεραπείες.

Σε όσους, λοιπόν, εύλογα ανησυχούν μετά την άνοδο των θετικών κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, συνιστούμε ψυχραιμία και αυστηρή τήρηση των ενδεδειγμένων μέτρων: προσωπική υγιεινή, αποστάσεις, μάσκα.

Η πολιτεία σήμερα είναι πολύ πιο έτοιμη να διαχειριστεί την πανδημία από ο,τι ήταν τον περασμένο Μάρτιο, με πολύ περισσότερη γνώση, πόρους, πληροφοριακά συστήματα, οργάνωση και συντονισμό σε όλα τα επίπεδα διακυβερνησης.

Οι κρίσιμοι δείκτες που παρακολουθούμε καθημερινά -και πρέπει να μας απασχολούν- είναι οι εισαγωγές σε κλίνες covid σταθερά πέριξ των 100 από τις 15/7 έως σήμερα, ο δείκτης θετικών κρουσμάτων σε ηλικιωμενους και ευπαθείς (επίσης πέριξ του 10%), το testing capacity της χώρας (σημαντικά ενισχυμένο σχεδόν 3-4 φορές πάνω από την περίοδο του lockdown).

Είναι θετικό το ότι υπάρχει σήμερα διάχυτη ανησυχία διότι έτσι θα σοβαρευτούμε όλοι και θα θυμηθούμε ξανά ότι ο ιός είναι ακόμη εδώ μαζί μας, κυκλοφορεί και απειλεί εμας και τους αγαπημένους μας. Όπως η πολιτεία έπραξε, πράττει και θα πράξει το καθήκον της έτσι και οι πολίτες οφείλουν να συμπεριφερθούν υπεύθυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo