• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μόσιαλος: Ο ιός δεν εξαφανίστηκε, δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown

Ειρήνη Γεωργίου 02-08-2020 08:32 Τελευταία ενημέρωση: 02-08-2020 08:35
Μόσιαλος: Ο ιός δεν εξαφανίστηκε, δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown
Τι τονίζει σε ανάρτησή του ο καθηγητής μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων

Mετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, και ιδιαίτερα στη Βόρειο Ελλάδα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSI Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του θέλησε να προειδοποιήσει τους πολίτες και να τους προτρέψει να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα. 

Όπως χαρακτηριστικά γράφει "Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown".

H ανάρτηση του καθηγητή στο Facebook:

110 νέα κρούσματα σήμερα. 9 μόνο στις πύλες εισόδου της χώρας. Ήταν αναμενόμενο όμως με τόση χαλαρότητα που επικράτησε μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων και γιατί πλέον γίνονται περισσότερα τεστ. Τα καλά νέα είναι ο πολύ μικρός αριθμός όσων νοσηλευονται στις ΜΕΘ. Φαίνεται ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες προσέχουν. Αν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξηθεί πολύ περισσότερο θα είναι πιο εύκολη και η διασπορά στις ευάλωτες ομάδες.

Δεν σταμάτησα να τονίζω τη σημασία της τήρησης των μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού. Ιδιαίτερα μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων όταν πολλοί θεώρησαν ότι ξεμπερδέψαμε με τον ιό. Τόνισα τη σημασία της χρήσης μάσκας με σωστό τρόπο (όχι στο πηγούνι οπως συνηθίζουν διάφοροι). Και ενημέρωνα συστηματικά για τις δυσμενείς υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις, παρότι είχαμε μικρό αριθμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε και οι επιπτώσεις του είναι ακόμη σημαντικές σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βραζιλία, Ινδία).

Δεν χρειάζεται πανικός αλλά συστηματική προσπάθεια εφαρμογής των μέτρων από όλους (και κυρίως από τα δημόσια πρόσωπα) και πάντα με οριζόντιο τρόπο και χωρίς εξαιρέσεις.

Η εφαρμογή των μέτρων θα μειώσει σημαντικά τη διασπορά του ιού και θα προστατεύσει την υγεία μας και την οικονομία μας. Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown και μπορούμε εύκολα να το αποτρέψουμε με τη συστηματική προσπάθεια πολιτείας και πολιτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo