Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση συναγερμού την Παρασκευή το Ιπποκράτειο λόγω κορονοϊού

Newsroom L&O 01-08-2020 16:55
Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση συναγερμού την Παρασκευή το Ιπποκράτειο λόγω κορονοϊού
Η χειρότερη μέρα από άποψη περιστατικών κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας

Σε κατάσταση συναγερμού ήταν εχθές, Παρασκευή, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το οποίο εφημέρευε λόγω κορονοϊού.

Στο νοσοκομείο καταγράφηκε η χειρότερη ημέρα με περιστατικά κορονοϊού από κάθε άλλη φορά, περιλαμβανομένων και των ημερών κορύφωσης της πανδημίας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, πρόκειται για «χτύπημα καμπάνας» για την Πολιτική Προστασία, σχετικά με τη χαλάρωση που υπάρχει.

Ο κ.Γιαννάκος εξήγησε ότι την Παρασκευή «προσήλθαν στην εφημερία και εξετάστηκαν 100 ύποπτα κρούσματα. Τα μισά περίπου από το γνωστό γάμο. Μέχρι τώρα από τις εξετάσεις βγήκαν 5 από το γάμο θετικά και 4 θετικά από άλλες περιπτώσεις. Μάλιστα διεκομίσθη μια έγκυος θετική από Βέροια για να γεννήσει το μωράκι της».

«Ευτυχώς τα περιστατικά δεν χρειάστηκαν νοσηλεία. Αναμένονται ακόμη τα αποτελέσματα από πολλά ύποπτα κρούσματα πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν στο γάμο. Προξενεί εντύπωση που πήραν το μοριακό αναλυτή από το Ιπποκράτειο και το πήγαν στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και πανηγύριζαν».

«Το Νοσοκομείο της Ξάνθης έπρεπε να είχε από την αρχή μοριακό αναλυτή που είναι από τις πιο πληττόμενες περιοχές αλλά καινούργιο. Όχι να μεταφέρουν το μηχάνημα του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Τώρα είναι αναγκασμένοι να στέλνουν τα δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και τα αποτελέσματα βγαίνουν την επόμενη ημέρα».

«Από τα χθεσινά ακόμη δεν βγήκαν πολλά δείγματα παρότι είμαστε μια ημέρα μετά. Πολύ επικίνδυνο για διασπορά της νόσου. Το υπουργείο Υγείας πανηγύριζε για την εγκατάσταση του μηχανήματος στη Ξάνθη ενώ άνοιξε μεγάλη τρύπα διασποράς του ιού στο Ιπποκράτειο».

«Και όμως στο Ιπποκράτειο κανείς εργαζόμενος δεν έλαβε τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. 1500 ευρώ. Και αυτό μοιράστηκε με πολλές αδικίες χωρίς να ευθύνεται σε τίποτα Το Ίδρυμα Νιάρχος», κατέληξε ο κ.Γιαννάκος.

Διαβάστε και:

Ο DJ του γάμου με τα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη περιγράφει πώς κατάλαβε ότι έχει τον ιό

Κορωνοϊός: 16 τα κρούσματα από τον γάμο στη Θεσσαλονίκη - «Ούτε καν χαιρετηθήκαμε» λέει ο γαμπρός

Κορονοιός: Θετικός ο πολίστας της Εθνικής, Μανώλης Πρέκας - Σε καραντίνα η εθνική ανδρών και γυναικών

Συναγερμός στην Καβάλα: 24 κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσιο κρέατος - Το σφράγισε ο ΕΟΔΥ

Μελέτη του ΑΠΘ προβλέπει αύξηση κρουσμάτων στο τέλος Αυγούστου - Tα μέτρα που προτείνει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo