188.000 αποζημίωση στον Θάνο Δημάδη για τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom L&O 01-08-2020 15:14 Τελευταία ενημέρωση: 01-08-2020 15:21
188.000 αποζημίωση στον Θάνο Δημάδη για τις συκοφαντίες του ΣΥΡΙΖΑ
Τι γράφει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος

Συνολική αποζημίωση ποσού 188.000 ευρώ «για την προσωπική και επαγγελματική βλάβη» που του προξένησαν πρόσωπα και ΜΜΕ, «με τα συκοφαντικά στημένα ψεύδη τους», επιδικάστηκε στον δημοσιογράφο Θανο Δημάδη, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Δημάδης μάλιστα χαρακτηρίζει τους καταδικασθέντες ως «υπαλλήλους και εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά», ενώ αναφέρει ότι «όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά εκτός από την αποζημίωση, υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν».

Το ιστορικό

Η υπόθεση αφορούσε το περιστατικό της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο του 2016, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τότε υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. Τηλεγράφημα του ΑΠΕ, ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης και άλλων ΜΜΕ εμφάνιζαν τότε τον Θάνο Δημάδη και τον επίσης δημοσιογράφο Δημήτρη Σουλτογιάννη ως συλληφθέντες και κατηγορούμενους για σειρά αδικημάτων από τις αμερικανικές αρχές.

Ο Θάνος Δημάδης είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο του 2016 την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη για τα εν λόγω δημοσιεύματα. Τον Απρίλιο του 2018 ο «Εθνικός Κήρυκας» είχε δημοσιεύσει τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το «επεισόδιο» με τους δύο δημοσιογράφους. Έγγραφα που διέψευδαν τα περί σύλληψης, αλλά και τον ίδιο τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος είχε επικαλεστεί τότε την ασυλία του για να γλιτώσει από τη μήνυση του δημοσιογράφου. 

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου:

Η Δικαιοσύνη μίλησε. Καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι και οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ-Νίκου Παππά. Καταδικάστηκαν όλα τα πρόσωπα και τα μέσα εναντίον των οποίων προσέφυγα και είναι τα εξής:

*Μιχάλης Ψύλλος, πρώην ΑΠΕ.
*Δημήτρης Τρίμης, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.
*Γιώργος Χριστοφορίδης, πρώην μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Παππά από το "ΧΩΝΙ".
*Σταύρος Καπάκος, πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ.
*Βασίλης Ταλαμπάγκας, πρώην Γενικός Συντονιστής ΕΡΤ, επί ΣΥΡΙΖΑ.
*Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής ΕΦΣΥΝ.
*Σπύρος Σιδέρης, ιδιοκτήτης του Independent Balkan News Agency.
*Ιωάννης Τριήρης, διευθυντής του Tribune.gr.
*Ελβίδα Δρακάκη, ιδιοκτήτρια του TheFaq.gr
*Κωνσταντίνος Αγόρης, διευθυντής στο "ΤΟ ΧΩΝΙ"
*ΑΠΕ
*ΕΡΤ
*ΕΦΣΥΝ
*ΧΩΝΙ
*Independent Balkan News Agency
*Tribune.gr
*TheFaq.gr

Μου επιδικάστηκε συνολική αποζημίωση ποσού 188.000 ευρώ μέχρι στιγμής για την προσωπική και επαγγελματική βλάβη που μου προξένησαν με τα συκοφαντικά στημένα ψεύδη τους.

Όλα τα πρόσωπα και τα μέσα εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά εκτός από την αποζημίωση, υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν.

Παραμένω ενεργός μαχητής σε όλη τη λαίλαπα και την λάσπη μίας ψευδοαριστεράς καθότι οι ποντιακές μου ρίζες με καθοδηγούν πάντα σε ηθικές διεκδικήσεις.

Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαρασταθήκατε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα μου!

Θάνος Δημάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo