• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κύπρος: Ταξιδιωτική οδηγία από τα μεσάνυχτα, ελέω κορονοϊού

lawandorder.gr 31-07-2020 19:34
Κύπρος: Ταξιδιωτική οδηγία από τα μεσάνυχτα, ελέω κορονοϊού
Δημιουργούνται δύο κατηγορίες χωρών, σύμφωνα με την επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου στην οποία προβαίνει το υπουργείο Υγείας

Ταξιδιωτική Οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου σχετικά με τον κορονοϊό COVID-19 για τις χώρες κατηγορίας Α και Β (με ισχύ από ώρα 00:00 της 01/08/2020).

Πρόκειται για τις Κατηγορίες A (Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιαπωνία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Καναδάς, Δημοκρατία της Κορέας, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία, Σλοβενία, Φινλανδία) και B (Αγία Έδρα, Ανδόρα, Αυστραλία, Βέλγιο, Γαλλία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Θαϋλάνδη, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κροατία, Μαρόκο, Μονακό, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Σαν Μαρίνο, Τσεχία και Τυνησία), σύμφωνα με την επιδημιολογική εκτίμηση κινδύνου στην οποία προβαίνει το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι η κατηγοριοποίηση των χωρών βάσει της επιδημιολογικής εκτίμησης κινδύνου, είναι εξαιρετικά δυναμική και μπορεί να διαφοροποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Συνιστάται στους χρήστες, να ελέγχουν τις ταξιδιωτικές οδηγίες τακτικά για τυχόν αλλαγές.

Το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Κύπριους πολίτες όπως επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν ταξιδεύουν στις ανωτέρω χώρες και όπως ελέγχουν προτού ταξιδέψουν, τους κανονισμούς που εφαρμόζονται για είσοδο και παραμονή στη χώρα προορισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας οι οποίοι προσωρινά βρίσκονται ή διαμένουν μόνιμα στις παραπάνω χώρες, συμβουλεύονται να επιδεικνύουν προσοχή, να παρακολουθούν τα τοπικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον COVID-19, να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες των αρχών στις χώρες που ευρίσκονται, αναφορικά με τυχόν περιορισμούς ή και καθοδήγηση σχετικά με τον COVID-19 και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να ενημερώνουν τη διαπιστευμένη διπλωματική αποστολή της Δημοκρατίας για την παραμονή τους στη χώρα.

Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται ήδη ή που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές, ενθαρρύνονται να εγγραφούν στην διαδικτυακή πλατφόρμα [email protected]

Υπενθυμίζεται ότι οι επιβάτες που προτίθενται να ταξιδέψουν/επιστρέψουν στην Κύπρο θα πρέπει να ακολουθούν τη διαδικασία και να εγγράφονται στο https://cyprusflightpass.gov.cy και να πληρούν τις ισχύουσες προϋποθέσεις για είσοδο στη Δημοκρατία, ως αυτές έχουν καθοριστεί από τα σχετικά διατάγματα και τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Σχετικά διατάγματα, ανακοινώσεις, δελτία τύπου και ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας της Δημοκρατίας και άλλες αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Δημοκρατίας, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα https://www.pio.gov.cy/coronavirus/

Επισημαίνεται επίσης ότι, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, σε απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές προς την Κύπρο μπορούν να επιβιβαστούν μόνο Κύπριοι πολίτες, νόμιμα διαμένοντες στην Κυπριακή Δημοκρατία, ή κάτοχοι ειδικής άδειας εισόδου.

Στην εν λόγω οδηγία δίνοται και οι αριθμοί με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν οι Κύπριοι πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Διπλωματικές αποστολές της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Εξωτερικό:

Ιστοσελίδα http://www.mfa.gov.cy/mfa/mfa2016.nsf/mfa50_gr/mfa50_gr?OpenDocument

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών:

+35 7 22651113 (08:30 - 15:00, Δευτέρα - Παρασκευή)

Λειτουργός υπηρεσίας υπουργείου Εξωτερικών:

+35 7 99660129 (εκτός ωρών εργασίας*)

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων υπουργείου Εξωτερικών:

+35 7 22801000 (08:30 - 15:00, Δευτέρα - Παρασκευή)

* Η τηλεφωνική γραμμή του λειτουργού υπηρεσίας, είναι διαθέσιμη εκτός ωρών εργασίας και σκοπό έχει την παροχή βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo