13 C
Athens
14.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Για κακουργήματα παραπέμπονται οι υπεύθυνοι της κλινικής «Ταξιάρχαι»


    Με τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της παραβίασης μέτρων πρόληψης για τη μετάδοση του COVID-19 είναι αντιμέτωποι οι υπεύθυνοι και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι Αττικής, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος τους ο εισαγγελέας Νίκος Αντωναράκος, ο οποίος διενήργησε την σχετική προκαταρκτική εξέταση.
    Η κλινική κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις αρμόδιες Αρχές μετά το θάνατο 13 συνολικά ασθενών και την εμφάνιση 35 κρουσμάτων του COVID-19. Πριν ένα μήνα ο Εισαγγελέας, αφού είχε αξιολογήσει το υλικό που είχε στην διάθεση του, κάλεσε σε εξηγήσεις πέντε στελέχη και γιατρούς της κλινικής, οι οποίοι κατέθεσαν υπομνήματα με τις θέσεις τους.
    Ο εκπρόσωπος της κλινικής «Ταξιάρχαι» υποστηρίζει -κάτι που έχει υποστηριχθεί και σε σχετική ανακοίνωση- ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα για την πανδημία.
    Η έρευνα ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθούν σε απολογία οι κατηγορούμενοι.
    Τι λέει ο δικηγόρος της κλινικής
    Ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος του διοικητικού διευθυντή της κλινικής «Ταξιάρχαι» σε δήλωσή του αναφέρει:
    «Πληροφορηθήκαμε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του διοικητικού διευθυντή της κλινικής “Ταξιάρχαι”, τον οποίο εκπροσωπώ και κατά ιατρών της κλινικής. Η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.
    Η θέση του διοικητικού διευθυντή και της κλινικής είναι ότι είχαν γίνει όλες οι απαιτούμενες προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, γεγονός που θα αποδειχτεί στην πορεία».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ