11.4 C
Athens
11.8 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    «Ψυχή δεν πατάει» στην Πλάκα – Άδεια μαγαζιά και εστιατόρια (Εικόνες)


    Από το κακό στο… χειρότερο εξελίσσεται η εμπορική δραστηριότητα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καθώς ναι μεν η τουριστική κίνηση έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με το άνοιγμα των πτήσεων, αλλά στα καταστήματα «δεν πατάει ψυχή».
    Γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών στην οδό Πανδρόσου με τα περισσότερα σημεία πώλησης τουριστικών ειδών, κοσμημάτων και παραδοσιακών προϊόντων, οι έμποροι αναφέρουν ότι ο τζίρος τους δεν ξεπερνά τα 30 και 40 ευρώ την ημέρα, όταν μόνο για ενοίκιο πληρώνουν 3.000 και 4.000 ευρώ τον μήνα.
    Ο Δημήτρης Μπελούσης, που διατηρεί το μικρό του κατάστημα επί τέσσερις δεκαετίες, αναφέρει ότι η φετινή εικόνα είναι πρωτόγνωρη και ότι δεν περιμένει να σωθεί η κατάσταση τον Αύγουστο. Ενώ οι τουρίστες που υπάρχουν, λέει, δεν είναι τουρίστες που θα ψωνίσουν αλλά νεα παιδιά που επισκέφτηκαν απλά τη χώρα μας.
    Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται η ελάχιστη κίνηση στον συγκεκριμένο πεζόδρομο από σήμερα νωρίς το μεσημέρι. Ελάχιστοι τουρίστες υπάρχουν και αυτοί κάνουν βόλτα χωρίς να ψωνίζουν ή να κάθονται στα εστιατόρια της πλάκας.
    Η εικόνα δε θυμίζει σε τίποτα τα περασμένα χρόνια, ενώ οι περισσότεροι καταστηματάρχες μιλάνε για ολική καταστροφή και δεν ξέρουν από πού να ζητήσουν βοήθεια.
    Άδεια εστιατόρια, άδεια καταστήματα με σουβενίρ, εργαζόμενοι με απελπισμένο βλέμμα περιμένουν να μπει κάποιος πελάτης, ενώ τα στενάκια είναι κυριολεκτικά άδεια.
    Κάποια καταστήματα δεν άνοιξαν μετά την καραντίνα και παραμένουν ακόμα και σήμερα, δύο μήνες μετά, κλειστά.
    Μεγάλο πλήγμα είναι ότι δεν έχουν ξεκινήσει οι κρουαζιέρες, από όπου προερχόταν το μεγαλύτερο μέρος των τουριστών που πήγαιναν στη Πλάκα για ψώνια και βόλτα στην Ακρόπολη.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ