Αμετανόητος Ερντογάν: Θα πάμε μέχρι τέλους τη δουλειά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο

Newsroom L&O 30-07-2020 13:02 Τελευταία ενημέρωση: 30-07-2020 13:04
Αμετανόητος Ερντογάν: Θα πάμε μέχρι τέλους τη δουλειά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο
«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της όπως έκανε και με την Αγιά Σοφιά», ανέφερε

Σε μήνυμα του για την μουσουλμανική εορτή των θυσιών, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τη δουλειά που ξεκινήσαμε στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα της Τουρκίας». Ακόμη διεμήνυσε πως «η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της όπως έκανε και με την Αγία Σοφία».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Αριάνα Φερεντίνου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα ότι «είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας σε μια ευρεία περιοχή που εκτείνεται από το Ιράκ και τη Συρία ως τη Λιβύη με νίκη για εμάς και για τους φίλους μας και αδελφούς μας σε αυτές τις χώρες».

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται λίγες ώρες μετά τη χθεσινοβραδινή δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης σε περιοχές που έχουν αδειοδοτηθεί στην Ανατολική Μεσόγειο είναι δικαίωμα της Τουρκίας και η Άγκυρα χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιήσει αυτό το δικαίωμα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, σε ό,τι αφορά το πλαίσιο του διαλόγου ότι η τουρκική πλευρά προσβλέπει σε μία τέταρτη συνάντηση στην Άγκυρα δήλωσε ο Ακάρ σε εκδήλωση στην Αγκυρα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)», όπως αποκαλεί τα κατεχόμενα τμήματα του νησιού.

Διαβάστε και:

Κοντά στο τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ το Barbaros - Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς Τουρκία: Σταματήστε!

Δένδιας: Η έξοδος του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo