Ήρθη η ασυλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασσιμάτη για το «...μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»

Newsroom L&O 29-07-2020 16:08
Ήρθη η ασυλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίνας Κασσιμάτη για το «...μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»
Μήνυση κατά της βουλευτή έχει υποβάλλει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής

Η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αποφάσισε σήμερα την άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνας Κασιμάτη, στην οποία έχει υποβληθεί μήνυση από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), για τη φράση «Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ, «η Βουλή των Ελλήνων συνεδρίασε σήμερα, διότι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φυσικά μέλη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής υπέβαλαν μήνυση κατά της Βουλευτή, για τη φράση που διατύπωσε δημόσια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης "Η διεύρυνση γκαζώνει, μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι".

«Όπως, τελικά, αποδεικνύεται το ΣΕΦΕΑΑ, αποτελεί το μοναδικό συνδικαλιστικό φορέα που επιδιώκει την υπεράσπιση της προσωπικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας του συνόλου των ενστόλων της χώρας, επιδιώκοντας, σχόλια που πλήττουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των μελών του αλλά και του συνόλου των ενστόλων, νεκρών και ζωντανών, να παραπέμπονται στην κρίση της δικαιοσύνης».

«Σήμερα», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «η ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας της κας Βουλευτή, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα ότι δηλώσεις τέτοιου περιεχομένου σε βάρος αστυνομικών όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλον θα τύχουν ιδιαίτερης προσοχής και βαρύτητας».

Το ΣΕΦΕΑΑ στην ανακοίνωσή του στρέφεται και κατά συνδικαλιστών της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι «ιδιαίτερα, όμως, μας λυπεί το γεγονός ότι δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την περίοδο που το εν λόγω θέμα κυριαρχούσε στην επικαιρότητα ανακοίνωσε ψευδώς ότι υπέβαλε και εκείνο μήνυση. Λυπούμαστε που οι βρυχηθμοί των "Μυκηναϊκών" Λεόντων του εν λόγω συνδικαλιστικού οργάνου κατάντησαν κακαρίσματα ως όρνιθες του "Αριστοφάνη". Θυμίζουμε σε όλους τους ένστολους ότι "εχθρός" όσων παρουσιάζονται ως πολυαριθμητικότεροι και αντιπροσωπευτικότεροι, είναι εκείνος που αποδεικνύεται ποιοτικότερος και αποτελεσματικότερος».

«Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας, με όποιο τίμημα, το ΣΕΦΕΑΑ, σήμερα ως πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο αλλά στο σύντομο μέλλον με την αναβάθμισή του αλλά και ως μέλος δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου (ΠΟΑΕΦ), θα διεκδικεί αλλά και θα προστατεύει τα μέλη του και όχι μόνο», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου ειδικών Φρουρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo