Στον ανακριτή ο 63χρονος για την απόπειρα αρπαγής 10χρονου κοριτσιού - Μάρτυρας: Πώς αποτράπηκε το κακό τελευταία στιγμή

Newsroom L&O 27-07-2020 08:12 Τελευταία ενημέρωση: 27-07-2020 08:40
Στον ανακριτή ο 63χρονος για την απόπειρα αρπαγής 10χρονου κοριτσιού - Μάρτυρας: Πώς αποτράπηκε το κακό τελευταία στιγμή
Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως το κοριτσάκι τον ακολούθησε μόνο του

Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 63χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που πουλούσε χαρτομάντιλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή και την επομένη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, ενώ παραπέμφθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για σήμερα.

Ο 63χρονος φέρεται να προσέγγισε την ανήλικη και να επιχείρησε να την επιβιβάσει σε διερχόμενο ταξί, αλλά το κοριτσάκι αντέδρασε και κατάφερε να ξεφύγει. Περαστικός αντιλήφθηκε το περιστατικό και ενημέρωσε την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας, με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγο αργότερα.

Κατά την προανακριτική του εξέταση, ο 63χρονος συνταξιούχος αρνήθηκε την πράξη που τού καταλογίζεται.

Το ραντεβού «παγίδα»

Ο άνθρωπος που ειδοποίησε τις αρχές και είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσει την τελευταία στιγμή το ανηλικο κοριτσι, περιέγραψε στο MEGA την παγίδα που, όπως λέει,είχε στήσει ο 63χρονος...

«Ήρθε το κοριτσάκι, μαζί με άλλα δύο κοριτσάκια, πιθανόν αδερφές να του πουλήσει χαρτομάντιλα. Της είπε ότι δεν είχε λεφτά και να έρθει αύριο, και θα σου πάρω και σοκολάτες. Πήγε την επόμενη ημέρα και έγινε ό,τι έγινε.

Το κοριτσάκι τον ακολούθησε οικειοθελώς γιατί για δύο μήνες του έδινε λεφτά και του αγόραζε σοκολάτες, ήταν εύκολα να το διαχειριστεί, αλλά δεν είχε καλό σκοπό σίγουρα...»

Ο 63χρονος επί ένα μήνα πήγαινε στο συγκεκριμένο καφέ για να συναντά την μικρή. Το μεσημέρι της Πέμπτης της έδωσε ραντεβού με την διευκρίνηση να είναι μόνη. Είναι η μέρα που την ρωτησε αν έχει μαζί της διαβατήριο, και στη συνέχεια της ειπε ότι θα φύγουν μαζί στο σπίτι του.

«Το κοριτσάκι δεν απάντησε για το διαβατήριο. Της είπε ότι έχει ένα μεγάλο σπίτι να πάει να το δούνε. Το κοριτσάκι επειδή είχε αυτή την οικειότητα ήθελε να πάει. Έξω από το μαγαζί γυρνάει και της λέει, ότι θα πάμε με ταξί μάλλον, γιατί είναι μακριά. Το κοριτσάκι κόμπλαρε, της λέγαμε ''όχι'', πίσω από την πλάτη του, για να μην μας βλέπει»..

Παρά τις προειδοποιήσεις των υπαλληλων στην καφετερια να μην τον ακολουθήσει η 10χρονη δεν καταλαβε ότι κινδύνευε. Τότε ειδοποιησαν τη δημοτική αστυνομία και έτσι πρόλαβαν τον 63χρονο πριν την επιβιβασει σε ταξί.

«Το κοριτσάκι πήγε τελικά γιατί του είπε ότι θα της πληρώσει το ταξί. Και ο υπεύθυνός μου, πήγε στην δημοτική αστυνομία που ήταν λίγο πιο πάνω τον ακολούθησαν και σταμάτησαν το κορίτσι λίγο πριν μπει στο ταξί».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo