Νέα δήλωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγιά Σοφιά: «Απογοητευμένες» οι ΗΠΑ από την τουρκική κυβέρνηση

Newsroom L&O 24-07-2020 21:54
Νέα δήλωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγιά Σοφιά: «Απογοητευμένες» οι ΗΠΑ από την τουρκική κυβέρνηση
Ζητά να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλους και να διατηρηθεί η κληρονομιά της Αγιάς Σοφιάς

Επανέρχεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με μια νέα δήλωση για την Αγία Σοφία στην ιστοσελίδα Hellas Journal και ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας να διασφαλίσει την προσβασιμότητα σε όλους και να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου.

«Όπως είπαμε προηγουμένως, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι απογοητευμένες από την απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας να αλλάξει το καθεστώς της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

Η Αγία Σοφία αποτελεί μαρτυρία όχι μόνο της θρησκευτικής έκφρασης, αλλά και της καλλιτεχνικής και τεχνικής ιδιοφυΐας. Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας δεσμεύτηκε να διατηρήσει και να προβάλλει την ιστορική θρησκευτική εικονογραφία της Αγίας Σοφίας και να διασφαλίσει την προσβασιμότητα χωρίς εμπόδια σε όλους τους επισκέπτες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλούν την κυβέρνηση της Τουρκίας να διατηρήσει την κληρονομιά αυτού του αξιοθαύμαστου κτηρίου και την αξεπέραστη ικανότητά της - τόσο σπάνια στον σύγχρονο κόσμο - να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα ως μια πολύ απαραίτητη γέφυρα μεταξύ εκείνων των διαφορετικών θρησκευτικών παραδόσεων και πολιτισμών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε και:

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη - «Θρηνούν» οι εκκλησίες ανά την Ελλάδα για την Αγιά Σοφιά (εικόνες)

Σακελλαροπούλου: Η τουρκική επιθετικότητα υπονομεύει ανοιχτά το διάλογο και τις διμερείς μας σχέσεις

Έντονη καταδίκη της Βουλής για τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo