• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δίωξη Παπαγγελόπουλου: Την επόμενη βδομάδα η κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου

lawandorder.gr 23-07-2020 17:25
Δίωξη Παπαγγελόπουλου: Την επόμενη βδομάδα η κλήρωση των μελών του Δικαστικού Συμβουλίου
Θα γίνουν διαδοχικά τρεις επιμέρους κληρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση

Διαβιβάστηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα το αίτημα της Βουλής για την αποστολή του καταλόγου των δικαστικών λειτουργών που μπορούν να μετάσχουν στην επικείμενη κλήρωση για την ανάδειξη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα επιληφθεί μετά την άσκηση δίωξης κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου την οποία αποφάσισε η Ολομέλεια.

Με επιστολή του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, η Βουλή αιτείται την αποστολή καταλόγου με τα μέλη του Αρείου Πάγου, της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίοι έχουν διοριστεί ή προαχθεί στο βαθμό που κατέχουν, πριν την υποβολή της πρότασης για την άσκηση δίωξης (26 Σεπτεμβρίου 2019) και μπορούν να μετάσχουν στη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου.

Η κλήρωση, κατά το Σύνταγμα, ενεργείται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, από τον πρόεδρο της. Στη διαδικασία θα συμμετάσχει σύσσωμο το προεδρείο, όπως αποφασίστηκε για τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας.

Θα γίνουν διαδοχικά τρεις επιμέρους κληρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση την προσεχή εβδομάδα, για την κλήρωση των πέντε τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου καθώς και του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα και του αναπληρωτή του.

Οι κληρώσεις θα γίνουν:

α) για την ανάδειξη τριών τακτικών μελών του Δικαστικού Συμβουλίου και δύο αναπληρωματικών, μεταξύ των μελών του Αρείου Πάγου.

β) για την ανάδειξη δύο τακτικών μελών και ενός αναπληρωματικού μέλους του Δικαστικού Συμβουλίου μεταξύ των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

γ) για την ανάδειξη του ασκούντος καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου και του αναπληρωτή του, από τον κατάλογο των μελών της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo