• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Σε υψίστη επιφυλακή σε Αιγαίο και Έβρο οι ένοπλες δυνάμεις

lawandorder.gr 22-07-2020 07:59 Τελευταία ενημέρωση: 22-07-2020 08:00
Σε υψίστη επιφυλακή σε Αιγαίο και Έβρο οι ένοπλες δυνάμεις
Στέλνουν σαφές μήνυμα στη γείτονα Τουρκία, πως δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας

Σε υψίστη επιφυλακή βρίσκονται στρατός, αστυνομία και λιμενικό σώμα στέλνοντας σαφές μήνυμα στη γείτονα Τουρκία, πως δεν θα επιτραπεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Με το που έγινε γνωστή η πρόθεση σεισμογραφικών ερευνών εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, πολεμικά πλοία κινήθηκαν κατά μήκος του Αιγαίου ναι ιδιαίτερα σε "ευαίσθητα" νησιά, όπως αυτό του Καστελόριζου.

Παράλληλα δόθηκε εντολή παραμονής των στελεχών του στρατού ξηράς εντός στρατοπέδων. Η εντολή ήρθη μερικώς αργά το βράδυ της Τρίτης με τα στελέχη να επιστρέφουν στις μονάδες τους τα ξημερώματα.

Σε νησιά όπως η Σύμη, η Κάλυμνος, η Κως και το Καστελόριζο, ενημερώθηκαν οι δυνάμεις Εθνοφυλακής να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται μέχρι νεοτέρας, οι αστυνομικοί αλλά και τα στελέχη του λιμενικού σώματος που πραγματοποιούν περιπολίες στο Αιγαίο αλλά και σε ακατοίκητες βραχονησίδες για τον εντοπισμό υπόπτων κινήσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo