16 C
Athens
14 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Δεκτή η δήλωση αποχής του επίκουρου Εισαγγελέα Διαφθοράς Χ. Ντζούρα


    Από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε δεκτή η δήλωση αποχής ενός εκ των δύο επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, του Χρήστου Ντζούρα.
    Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ντζούρας υπέβαλε δήλωση απόχης από τα καθήκοντα του επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς, μετά τα πορίσματα των δύο αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, και Λάμπρου Σοφουλάκη, για την υπόθεση της Novartis.
    Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών δέχθηκε ότι εφόσον το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την φαρμακοβιομηχανία αντιμετωπίσει τον κ. Ντζούρα ως συμμέτοχο, αυτό αρκεί για να τεθεί εκτός των καθηκόντων που του έχουν ανατεθεί.
    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έκριναν ότι πρέπει να τεθεί στο αρχείο η δικογραφία ως προς τους δύο επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς, Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Μανώλη, οι οποίοι συνέδραμαν στο έργο της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.
    Πάντως η κυρία Τουλουπάκη, μετά την σε βάρος δίωξή της για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο και ζητάει να ακυρωθεί η σε βάρος της ποινική δίωξη, καθώς είναι άκυρη, διατυπώνοντας έτσι την πρόθεσή της να παραμείνει επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
    Διαβάστε και:
    Δήλωση αποχής υπέβαλε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς Χ. Ντζούρας


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ