• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Μηταράκης: Ξεκινούν εκ νέου οι απελάσεις με πτήσεις - Όποιος θέλει να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα, να δουλέψει!

lawandorder.gr 21-07-2020 13:04 Τελευταία ενημέρωση: 21-07-2020 13:06
Μηταράκης: Ξεκινούν εκ νέου οι απελάσεις με πτήσεις - Όποιος θέλει να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα, να δουλέψει!
Σήμερα η πρώτη πτήση με παράτυπους μετανάστες από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος προς το Πακιστάν
Την επανεκκίνηση των απελάσεων παράτυπων μεταναστών με πτήσεις από σήμερα ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης - με πρώτη μια πτήση από το «Ελεύθεριος Βενιζέλος προς το Πακιστάν

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη τον φετινό Ιούλιο έφτασαν μόνο 200 μετανάστες και πρόσφυγες στη Λέσβο ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ο αριθμός ήταν 2.500.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 59.000 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και 101.000 αιτούντες άσυλο των οποίων οι αιτήσεις εξετάζονται ταχύτερα καθώς «είχαμε κατά 90% αύξησης της παραγωγικότητας το α΄εξάμηνο».

«Δίνουμε άσυλο στους πραγματικούς πρόσφυγες και από εκεί και πέρα πολύ πιο γρήγορα χωρίζουμε μετανάστες από πρόσφυγες» πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης.

Στην Ελλάδα η αναγνώριση μεταναστών ως προσφύγων έχει μειωθεί στο 40%, όπως είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, χαρακτηρίζοντας προτεραιότητα για το β΄ εξάμηνο τις επιστροφές και τις απελάσεις.

Εξηγώντας την αλλαγή πολιτικής όσον αφορά τα επιδόματα σε πρόσφυγες, ο υπουργος Μετανάστευσης και Ασύλου είπε ότι «όταν εμείς δίναμε για πολλά χρόνια επιδόματα ήταν σαν χρηματοδοτούμε έμμεσα τους λαθροδιακινητές. Όσοι παίρνουν άσυλο έχουν πλέον ένα πρόγραμμα προσαρμογής με επιδότηση ενοικίου, αλλά πρέπει να δουλέψουν. Δεν μπορεί να δίνουμε ισόβια σύνταξη και ισόβια προνόμια. Όποιος θέλει να παραμείνει πρέπει να δουλέψει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo