Η απόλυτη δικαίωση για τον Μάριο Σαλμά

Αθανασία Γαρμπή 21-07-2020 11:52 Τελευταία ενημέρωση: 21-07-2020 11:57
Η απόλυτη δικαίωση για τον Μάριο Σαλμά
Το εισαγγελικό πόρισμα «σφραγίζει» τη συμβολή του στην καταπολέμηση της διαφθοράς

«Τόλμη δικαία και Θεός συλλαμβάνει»... Με αυτό το αρχαίο ρητό του Μενάνδρου που σημαίνει ότι όταν το δίκαιο συνοδεύεται με τόλμη συμβάλλουν και οι Θεοί προκειμένου να αποδοθεί, συνοδεύει την κρίση για το έργο και την συμβολή του Βουλευτή κ. Μάριου Σαλμά στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και στην μείωση των τιμών των φαρμάκων ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρος Σοφουλάκης στην πορισματική έκθεσή του που κατέθεσε διερευνώντας τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς, κυρίας Τουλουπάκη, Μανώλη και Ντζούρα.

Αυτή η εβδομάδα πολιτικά έχει στο επίκεντρό της την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής για την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Η πρόταση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής είναι να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος για 7 κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Παράλληλα, όμως, αυτές τις μέρες κατατέθηκαν και οι εκθέσεις από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησαν οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ζαχαρής και Σοφουλάκης, ύστερα από τις μηνύσεις που υπέβαλαν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, και Στουρνάρας για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εισαγγελέων διαφθοράς στην υπόθεση Novartis.

Είναι εξόχως εντυπωσιακό ότι σε ένα εισαγγελικό πόρισμα 217 σελίδων υπάρχει και μία θετικότατη αναφορά στον Μάριο Σαλμά και στην συμβολή του στην καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα μας, αλλά και στην σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης και των τιμών των φαρμάκων κατά τη θητεία του.

Αυτό, όμως, που δικαιώνει απόλυτα τον κ. Σαλμά είναι η αναφορά του αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη ότι ο κ. Σαλμάς ήταν αυτός που με τις πληροφορίες του στις αρχές έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα για τη Novartis.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς ήταν ένας από τους 10 πολιτικούς για τους οποίους είχαν στηθεί κάλπες στην Βουλή για την υπόθεση της Novartis και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο αργότερα γι' αυτόν, επειδή δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από την έρευνα, αλλά αντίθετα μειώσεις των τιμών των φαρμάκων της Novartis.

Το άδικο ήταν ότι ενώ η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019, δηλαδή, την Παρασκευή πριν τις εκλογές, ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές και έτσι αυτό του κόστισε την πρώτη θέση, την οποία κατείχε για 8 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, αφού κρίθηκε από τους ψηφοφόρους του ότι έχει δικαστική εκκρεμότητα, η οποία στην πραγματικότητα δεν υπήρχε λόγω της αρχειοθέτησης που ούτε ο ίδιος γνώριζε.

Είναι, επίσης, εντυπωσιακό ότι τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο κ. Πολάκης σε εκπομπή το Φθινόπωρο του 2019 στο ΚΟΝΤΡΑ αναγνώρισαν την συμβολή του πρώην υπουργού κ. Σαλμά στην ανάδειξη του σκανδάλου Novartis.

Το άδικο της τότε παραπομπής Σαλμά είχε προδιαγραφεί και από ένα άλλο γεγονός. Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς είχε συγκεντρώσει τις λιγότερες ψήφους από τους 10 πολιτικούς στην Βουλή (μόλις 159, έναντι 189 των υπολοίπων και 170 του κ. Πικραμμένου), αφού 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν την παραπομπή του.

Τώρα, όμως, ήρθε η απόλυτη δικαίωση γι’ αυτόν...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo