• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Βερβεσός για τις αποκαλύψεις στο Μάτι: Εγείρονται σοβαρά ζητήματα για το Κράτος Δικαίου

lawandorder.gr 20-07-2020 16:54 Τελευταία ενημέρωση: 20-07-2020 16:56
Βερβεσός για τις αποκαλύψεις στο Μάτι: Εγείρονται σοβαρά ζητήματα για το Κράτος Δικαίου
Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού 

O Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Κ. Βερβεσός αναφορικά με τις αποκαλύψεις για άνωθεν παρεμβάσεις στην έρευνα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018, που κόστισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους, δήλωσε στο TheCaller: «Όσα αποκαλύφθηκαν εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας»

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Βερβεσού 

«Όσα αποκαλύφθηκαν από την «Καθημερινή» σχετικά με την απόπειρα ελέγχου των ερευνών και συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, εγείρουν σοβαρά ζητήματα για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας.

Η ζωή και η υγεία συνιστούν ύψιστα συνταγματικά αγαθά, η λυσιτελής προστασία των οποίων πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό στόχο της Πολιτείας. Χωρίς σταθμίσεις, συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Οι ενδοϋπηρεσιακές μεθοδεύσεις που επιφέρουν επιπτώσεις στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών τραυματίζουν το κράτος δικαίου και πρέπει να αξιολογηθούν ποινικά. Το ίδιο ισχύει και για κάθε προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών μέσω αθέμιτων υπηρεσιακών παρεμβάσεων και απειλών.

Ο νομικός κόσμος της χώρας, που έχει ταχθεί να υπηρετεί το Κράτος Δικαίου, δεν μπορεί να είναι αδιάφορος απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Έχω την πεποίθηση ότι η Δικαιοσύνη θα επιδείξει, ως οφείλει, ταχύτατα αντανακλαστικά, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση των άνω υποθέσεων.

Δημήτρης Κ. Βερβεσός

Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών»

Διαβάστε επίσης: 

Τραγωδία στο Μάτι - Ραγδαίες εξελίξεις: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους διαλόγους-σοκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo