• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Δήλωση αποχής υπέβαλε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς  Χ. Ντζούρας

Κατερίνα Μάνθου 19-07-2020 13:06 Τελευταία ενημέρωση: 19-07-2020 13:06
Δήλωση αποχής υπέβαλε ο επίκουρος Εισαγγελέας Διαφθοράς  Χ. Ντζούρας
Σε τροχεία δικαστικών εξελίξεων έχει περιέλθει η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis

Σε τροχεία δικαστικών εξελίξεων έχει περιέλθει η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, καθώς  υπέβαλε δήλωση αποχής ο ένας εκ των επικούρων Εισαγγελέων Διαφθοράς, ο Χρήστος Ντζούρας.  

Παράλληλα,  αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, να διαβιβάσει,  βάση του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων, ερώτημα στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για να τεθεί ή όχι σε προσωρινή αργία η κατηγορούμενη     Επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Ακόμα, ο κ. Τσιάρας, μετά την δήλωση αποχής του κ. Ντζούρας θα στείλει και δεύτερο ερώτημα για την αντικατάστασή του. 

 Όπως είναι γνωστό η κυρία Τουλουπάκη    βαρύνεται με τα ποινικά αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας (κακούργημα) και τα πλημμελήματα της κατάχρησης εξουσίας (σε πλημμεληματικό επίπεδο), παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης κατ' εξακολούθηση, της παραβίαση δικαστικού απορρήτου και της παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Πάντως, η κυρία Τουλουπάκη   προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο και ζητάει να ακυρωθεί η σε βάρος της ποινική δίωξη, καθώς είναι άκυρη.

Διαβάστε επίσης
 
 
 

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo