Κανονικό... δάσος κάνναβης στα Γρεβενά - Σχεδόν 14.000 δενδρύλλια! (βίντεο)

Newsroom L&O 17-07-2020 18:43
Κανονικό... δάσος κάνναβης στα Γρεβενά - Σχεδόν 14.000 δενδρύλλια! (βίντεο)
Αυτόματο πότισμα και ηλιακό πάνελ - Δέκα χιλιόμετρα τα λάστιχα ποτίσματος - Οχτώ στρέμματα όλη η φυτεία

Πλήρως οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από 13.852 δενδρύλλια, εντοπίστηκε από την αστυνομία σε δύσβατη δασική και ημιορεινή περιοχή των Γρεβενών. Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο αλλοδαπών, μελών εγκληματικής οργάνωσης: ενός 43χρονου και μιας 26χρονης. Επιπλέον, αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η ανωτέρω φυτεία διέθετε επαγγελματική υποδομή, καθώς βρέθηκε σε αυτή αυτόματο ειδικό σύστημα ποτίσματος, όπως επίσης και ηλιακό πάνελ, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης επιτεύχθηκε μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ερευνητικά στοιχεία, που είχαν ως αποτέλεσμα το γεωγραφικό εντοπισμό της προαναφερόμενης φυτείας.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, χθες Πέμπτη οργανώθηκε ευρεία, συντονισμένη επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η φυτεία που διέθετε ειδικό σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από λάστιχα ποτίσματος μήκους δέκα χιλιομέτρων περίπου, που είχαν συνδεθεί σε αυτοσχέδια δεξαμενή, η οποία τροφοδοτούνταν με νερό από παρακείμενο ποτάμι με τη χρήση αντλίας και γεννήτριας.

Επιπρόσθετα, δίπλα στη φυτεία εντοπίσθηκαν ακόμη πέντε πρόχειρα παραπήγματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών.

Η ανωτέρω φυτεία εκτείνονταν σεπερίπου οχτώ στρέμματα, ενώ η έκταση αυτή είχε αποψιλωθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να καταστεί πλήρως καλλιεργήσιμη. Τα 13.852 δενδρύλλια ήταν ύψους μέχρι 1,6 μέτρο.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • 13.852 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,6 μέτρο,
  • κλώνοι δενδρυλλίων κάνναβης με ακατέργαστη φούντα συνολικού μικτού βάρους 108,5 γραμμαρίων,
  • λάστιχα ποτίσματος μήκους δέκα χλμ. περίπου,
  • αντλία και διάφορα γεωργικά εργαλεία,
  • δύο πετρελαιοκίνητες γεννήτριες μεγάλης ισχύος,
  • πλήθος από μπιτόνια, που περιείχαν πετρέλαιο,
  • σωλήνες άρδευσης,
  • ηλιακό πάνελ, που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας
  • δύο κινητά τηλέφωνα και
  • ζεύγος μεγεθυντικά κιάλια παρακολούθησης.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo