Νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων στα δικαστήρια από σήμερα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου

Κατερίνα Μάνθου 16-07-2020 07:05 Τελευταία ενημέρωση: 16-07-2020 07:14
Νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων στα δικαστήρια από σήμερα μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου
Διαβάστε εδώ την ΚΥΑ, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ

Νέοι κανόνες τήρησης αποστάσεων στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας από σήμερα 16 Ιουλίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, προβλέπονται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των συναρμόδιων υπουργών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 2865/14.7.2020).

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, οι διασκέψεις καθώς και η διεκπεραίωση οποιασδήποτε ενέργειας, που αφορά στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών της χώρας μπορούν να γίνονται, εφόσον είναι εφικτό, εξ αποστάσεως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων.

Με απόφαση του οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ή εισαγγελίας, μπορούν να οριστούν συγκεκριμένα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων. Τέτοια μπορεί να είναι η υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας ή ασπίδας προστασίας προσώπου από τους δικαστές, εισαγγελείς, γραμματείς, συνηγόρους, διαδίκους και ακροατήριο, διαθεσιμότητα αντισηπτικού διαλύματος, τήρηση ενάμισι μέτρου απόστασης μεταξύ φυσικών προσώπων και καθορισμός ανώτατου ορίου εισερχομένων εντός μικρών αιθουσών στα 20 έως 25 άτομα, με ανάλογη αύξηση αριθμού ατόμων για τις μεγαλύτερες αίθουσες.

Διαβάστε εδώ την ΚΥΑ, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo