Θεοδωρικάκος: Πιο εντατικοί οι έλεγχοι για τον κορονοϊό σε μπαρ και χώρους διασκέδασης

Newsroom L&O 15-07-2020 19:11 Τελευταία ενημέρωση: 15-07-2020 20:04
Θεοδωρικάκος: Πιο εντατικοί οι έλεγχοι για τον κορονοϊό σε μπαρ και χώρους διασκέδασης
Ο υπ. Εσωτερικών είχε επικοινωνία με δημάρχους και περιφερειάρχες όλης της χώρας ζητώντας παρεμβάσεις μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας και των περιφερειακών υπηρεσιών υγείας και πολιτικής προστασίας

Πιο εντατικούς ελέγχους για τον περιορισμό του κορονοϊού ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και ο πρώτος τη τάξει υπουργός, έσπευσε να το κάνει πράξη. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος επικοινώνησε για το συγκεκριμένο θέμα με τους προέδρους της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) κ. Απόστολο Τζιτζικώστα και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) κ. Δημ. Παπαστεργίου, καθώς και με τους Δημάρχους Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη, Θεσσαλονίκης κ. Κ. Ζέρβα, Πειραιά κ. Γιάννη Μόραλη, Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, αλλά και με δημάρχους παραλιακών δήμων της Αττικής.

Ζήτησε από όλους να εντείνουν τους ελέγχους μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας και των περιφερειακών υπηρεσιών υγείας και πολιτικής προστασίας για την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, σε μπαρ, χώρους διασκέδασης και γενικά σε χώρους συνάθροισης, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε συνέντευξή του στο «ΘΕΜΑ 104,6», αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, έστειλε μήνυμα για εγρήγορση και αυστηρή τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού επισημαίνοντας ότι αν τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και δεν υπάρχει συγχρωτισμός, δεν θα χρειασθούν πρόσθετα μέτρα. Αλλά, αυτό, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε εξαρτάται από εμάς.

«Χρειάζεται απόλυτη εγρήγορση. Είναι κρίμα, αυτό που πετύχαμε τις δύσκολες εβδομάδες της καραντίνας να το χαλάσουμε τώρα με δική μας ευθύνη. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή, θέλει τήρηση των μέτρων», τόνισε.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο. «Τώρα είμαστε σε μια φάση που επιχειρείται πλήρης επανεκκίνηση της οικονομίας. Υποδεχόμαστε τουρίστες από μια σειρά ξένες χώρες. Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έπρεπε στις εισόδους της χώρας. Πρέπει να τηρηθούν αυτά τα μέτρα και δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω. Αλλά αυτό εξαρτάται από εμάς και από την προσπάθεια που θα κάνουμε τώρα».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του, αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε την περαιτέρω μετάδοσή του. Γι' αυτό πρέπει να τηρήσουμε τα αυστηρά μέτρα. Δεν πρέπει να υπάρχει συγχρωτισμός και αυτό αφορά μια σειρά περιπτώσεων, είτε είναι παραλίες, είτε καταστήματα εστίασης, είτε πλατείες, χώροι διασκέδασης κλειστοί ή ανοικτοί. Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Γι' αυτό έγινε αυτή η σύσκεψη. Πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για να επανέλθει το αίσθημα εγρήγορσης σε ολόκληρη την κοινωνία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo