Χρυσοχοΐδης: Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα εναντίον αστυνομικών θα συλλαμβάνεται

lawandorder.gr 15-07-2020 11:39
Χρυσοχοΐδης: Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα εναντίον αστυνομικών θα συλλαμβάνεται
«Από την ημέρα που έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα όργιο καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας»

Όποιος χρησιμοποιεί φονικά όπλα, όπως μολότοφ, εναντίον αστυνομικών ή δρα εναντίον της ανθρώπινης ζωής και ιδιωτικής περιουσίας, θα συλλαμβάνεται, τόνισε μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

«Σε μια συγκέντρωση 7.000 ανθρώπων ενάντια στο νόμο που ψηφίσαμε για τις πορείες και τις συναθροίσεις, εμφανίστηκαν περίπου 300 άνθρωποι και άρχισαν να εκτοξεύουν φονικές μολότοφ εναντίον αστυνομικών για να τους κάψουν. Και είχαμε και τραυματίες αστυνομικούς. Εκεί λοιπόν έγιναν 9 συλλήψεις. Όποιος χρησιμοποιεί τέτοια όπλα, όπως φονικές μολότοφ, εναντίον αστυνομικών ή εναντίον ιδιωτικής περιουσίας ή ανθρώπινης ζωής, θα συλλαμβάνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

Αντίστοιχα ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε αναφορά στο περιστατικό με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ που φέρεται να εμπόδισε τη σύλληψη διαδηλωτή, σημειώνοντας ότι είναι γεγονός και επισήμανε ότι μετά τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί το θέμα θα διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη. 

Αναφερόμενος στην περίπτωση του 26χρονου που έχασε τη ζωή του στον Βόλο, ο υπουργός τόνισε ότι είναι θλιβερό να προσπαθούν κάποιοι να συνδέσουν το τραγικό γεγονός του θανάτου με το περιστατικό που συνέβη ένα μήνα πριν και τις καταγγελίες για αστυνομική βία. Μάλιστα, δήλωσε ότι η περίπτωση αυτή θα διερευνηθεί πλήρως, ενώ υπογράμμισε ότι θα γίνει ιατροδικαστική εξέταση παρουσία εισαγγελέα.

Ο υπουργός, τόνισε, τέλος, ότι «από την ημέρα που έχουμε αναλάβει ως κυβέρνηση επιχειρείται να δοθεί η εντύπωση ότι υπάρχει ένα όργιο καταστολής από την πλευρά της αστυνομίας». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo