Συλλήψεις «βομβιστών ΑΤΜ» στη Χαλκιδική - Πού είχαν «χτυπήσει»

Μιχάλης Τεζάρης 12-07-2020 16:49 Τελευταία ενημέρωση: 12-07-2020 16:50
Συλλήψεις «βομβιστών ΑΤΜ» στη Χαλκιδική - Πού είχαν «χτυπήσει»
Οι δράστες προσπάθησαν να ανατινάξουν ένα ακόμα ATM, με αποτέλεσμα να γίνουν αντιληπτοί

Να ανατινάξουν ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο έξω από κατάστημα με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό επιχείρησαν 3 άτομα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής το πρωί του Σαββάτου. Η ενέργειά τους έγινε αντιληπτή από αστυνομικούς με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Δύο από τους δράστες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε μια κλεμμένη μοτοσικλέτα και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν έχασαν τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να διακομιστούν σε νοσοκομείο. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα 9αρι πιστόλι με γεμιστήρα και 12 φυσίγγια.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και ο τρίτος άνδρας στην Θεσσαλονίκη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το ποσό των 6.800 ευρώ.

Όπως προέκυψε, οι δράστες το τελευταίο δίμηνο αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμα 3 ΑΤΜ σε Νέα Καλλικράτεια, Νικήτη και Καλλιθέα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι τον προηγούμενο μήνα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης διέρρηξαν ένα κατάστημα αφαιρώντας χρήματα και συσκευές, καθώς και την μοτοσυκλέτα την οποία χρησιμοποίησαν στην περίπτωση της Ιερισσού.

Η  έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Διαβάστε και:

Έκρηξη σε ΑΤΜ στην Χαλκιδική

Εξουδετερώθηκε βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ATM στη Χαλκιδική

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo