Τι κατέθεσε ο άνδρας της ΔΡΑΣΗ για την αποτροπή σύλληψης από αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ

Μιχάλης Τεζάρης 11-07-2020 09:24 Τελευταία ενημέρωση: 11-07-2020 12:43
Τι κατέθεσε ο άνδρας της ΔΡΑΣΗ για την αποτροπή σύλληψης από αστυνομικό του ΣΥΡΙΖΑ
«Είμαι αστυνομικός και είμαι υπεύθυνος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ»

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κατάφερε να διαφύγει την σύλληψη το άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια το απόγευμα της Πέμπτης, με την εμπλοκή αστυνομικού που  υπηρετεί στην φύλαξη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, περιέγραψε στους συναδέλφους του ο άνδρας της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε στα στελέχη της Κρατικής ασφάλειας στις 23:05 το βράδυ της 9ης Ιουλίου, «Περί ώρα 20:30 μαζί με την ΔΡΑΣΗ λάβαμε εντολή από κέντρο ασφαλείας να μεταβούμε στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την Αμερικής και να ενεργήσουμε συλλήψεις ατόμων που έριχναν μολότοφ και πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων. Στην οδό Πανεπιστημίου κινούντο 30 άτομα με λευκές και κόκκινες σημαίες με ακάλυπτα χαρακτηριστικά. Όταν βρεθήκαμε δίπλα τους ένας άνδρας μπήκε μπροστά μου και με έσπρωξε με πολύ δύναμη με αποτέλεσμα να πέσω από το δίκυκλο, αλλά με γρήγορες κινήσεις να σηκωθώ και να τον συλλάβω».

Στην συνέχεια φέρεται να υποστήριξε πως δέχτηκε τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι αστυνομικοί «βροχή» από αντικέιμενα. «Τα άτομα τότε άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα καθώς τον κρατούσα και περίμενα να φτάσουν συνάδελφοί μου για να τον δεσμεύσουμε. Τότε ήρθε ένας άνδρας με πολιτικά και με έσπρωξε με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και το άτομο να τραπεί σε φυγή. Εγώ προσπάθησα να τον ξανασυλλάβω και τότε μου είπε «Τι κάνεις εκεί, ρε; Άστον να φύγει, αυτό είναι το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ». Εγώ του είπα να μην ανακατεύεται και εκείνος μου είπε χαμηλόφωνα: «Είμαι αστυνομικός και είμαι υπεύθυνος ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ». Μετά ήρθε ένας άλλος άνδρας που είπε πως είναι αστυνομικός» και μου είπε (εννοώντας για τον πρώτο άνδρα), «άφησέ τον είναι αστυνομικός».

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση του δεύτερου ατόμου που φέρεται να είχε εμπλοκή στο επεισόδιο.

Διαβάστε επίσης

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικός με πολιτικά «απελευθερώνει» διαδηλωτή - Σχηματίζεται ποινική δικογραφία

Παραδόθηκε ο αστυνομικός που φέρεται να εμπόδισε σύλληψη

Γιατί καθαιρέθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα και όλο το προσωπικό της πρεσβείας

Με τον... Τσιόδρα τα έβαλε ο Πολάκης!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo