Επίθεση του Ρουβίκωνα στο δικηγόρο του ενός εκ των βιαστών της Ελένης Τοπαλούδη

Newsroom L&O 10-07-2020 19:54
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο δικηγόρο του ενός εκ των βιαστών της Ελένης Τοπαλούδη
Η Οργάνωση κατήγγειλε ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος σπίλωσε με τις δηλώσεις του, τη μνήμη μιας βιασμένης και δολοφονημένης κοπέλας

Επίθεση πραγματοποίησε ο Ρουβίκωνας στο γραφείο του δικηγόρου Σωτήρη Αβδελίδη, που ήταν συνήγορος υπεράσπισης του Μανώλη Κούκουρα, ενός εκ των δύο καταδικασθέντων για το βιασμό και την στυγερή δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Η οργάνωση επέλεξε αυτή τη δυναμική παρέμβαση, για να τονίσει ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος με τις τοποθέτήσεις του και τις αγορεύσεις του κατά τη διάρκεια της δίκης, σπίλωσε τη μνήμη μιας κοπέλας που βιάστηκε και βρήκε τραγικό θάνατο.

«Δουλειά ενός δικηγόρου δεν είναι να αναφέρει ότι δεν μπορεί να φανταστεί “βιασμό με στηθόδεσμο”. Δουλειά ενός δικηγόρου δεν είναι να μετατρέπει έναν ομαδικό βιασμό σε συναινετική ερωτική πράξη, προσπαθώντας να κατηγορήσει το θύμα παρουσιάζοντάς το ότι συναίνεσε», τονίζεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Γίνεται λόγος για «θράσος» και για «σεξιστικό δηλητήριο» που χρησιμοποιήθηκε από το συγκεκριμένο δικηγόρο. Ο Ρουβίκωνας τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει καμία αναφορά σε «μισογυνισμό» και δεν πρόκειται «να κάνουμε ούτε βήμα πίσω απέναντι στον βαθιά ριζωμένο σεξιστικό οχετό. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους επιδιώκουν να αμαυρώσουν τον χαρακτήρα και τη μνήμη των βιασμένων και δολοφονημένων γυναικείων σωμάτων, απέναντι σε όλους αυτούς που με κάθε τρόπο και μέσο, παραβιάζουν και δολοφονούν για δεύτερη φορά το σώμα και την προσωπικότητα μιας γυναίκας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo