Δίκη Μακρή: «Καθάρματα» αποκάλεσε η Βικτώρια Καρύδα τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του άντρα της

Newsroom L&O 10-07-2020 16:22
Δίκη Μακρή: «Καθάρματα» αποκάλεσε η Βικτώρια Καρύδα τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του άντρα της
Η νεαρή γυναίκα ξέσπασε εντός δικαστηρίου - Τι κατάθεσε αστυνομικός που ανέλυσε το βίντεο του εγκλήματος

Δεν άντεξε η Βικτώρια Καρύδα στη θέα των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του άνδρα της, επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, και ξέσπασε εκ νέου σήμερα στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συγκεκριμένη υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. «Καθάρματα» φώναξε η νεαρή γυναίκα τους δυο κατηγορουμένους, αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, λίγο πριν την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας. Το έγκλημα είχε γίνει τον Οκτώβριο του 2018 στο Πανόραμα της Βούλης και το «γάζωμα« του επιχειρηματία καταγράφηκε σε βίντεο (από κάμερα έξω από το σπίτι) το οποίο ανέλυσαν οι αρχές.

Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή, στη δίκη κατάθεσε ο αστυνομικός που εξέτασε το συγκεκριμένο οπτικο - ακουστικό υλικό και ξετύλιξε το κουβάρι των ερευνών που οδήγησαν και στη σύλληψη των δυο κατηγορουμένων. Συγκεκριμένα, ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο τις εικόνες που αποτύπωσε η κάμερα και τις οποίες ο ίδιος ανέλυσε: Ο αστυνομικός είπε στην κατάθεσή του: «Το θύμα πηγαίνει στο αυτοκίνητο, μπαίνει μέσα και εκείνη τη στιγμή, γρήγορα με ταχύτητα, έρχεται άτομο με όπλο στα χέρια, πυροβολεί στο αυτοκίνητο. Το θύμα εξέρχεται από πόρτα οδηγού, και το συνεχίζει τους πυροβολισμούς. Το θύμα καταρρέει. Ο δράστης φεύγει τρέχοντας, φορούσε σκούρα ρούχα, τζόκεϊ στο κεφάλι και έφυγε από την κατεύθυνση που ήρθε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά στην πόρτα του συνοδηγού φαίνεται μία αντανάκλαση φώτων και μετά ένα αυτοκίνητο διέρχεται με ταχύτητα από εκεί που έφυγε ο δράστης». Ακόμη, ο μάρτυρας επικαλούμενος άλλο υλικό από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή, υποστήριξε πως το ίδιο όχημα φαίνεται να έχει κάνει τρεις διελεύσεις τις ίδιες βραδινές ώρες έξω από το σπίτι του επιχειρηματία, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του.

Ακόμη στην κατάθεσή του ο αστυνομικός τόνισε πως το επίμαχο όχημα είχε ενοικιαστεί από εταιρεία στην Γλυφάδα και μάλιστα είχε επιστραφεί μια ημέρα νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε συμφωνηθεί «καθαρό και πλυμένο» γεγονός που παραξένεψε τους υπαλλήλους. Επιπλέον, σύμφωνα με τον μάρτυρα από τα στοιχεία του ατόμου που είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο προέκυψε πως από τις 10 Οκτωβρίου είχαν νοικιαστεί στο ίδιο όνομα τέσσερα αυτοκίνητα και είχαν κλειστεί δωμάτια σε τρία ξενοδοχεία. Ακόμη, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε πως ήταν δύο τα πρόσωπα που είχαν νοικιάσει τα αυτοκίνητα και είχαν διαμείνει στα ξενοδοχεία. Οι μάρκες και οι τύποι των αυτοκινήτων αυτών, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, προσομοιάζουν με οχήματα που έχουν περάσει από το σπίτι του θύματος τις προηγούμενες ημέρες πριν την δολοφονία και κυρίως τις βραδινές ώρες.

«Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε καταφέρει από το υλικό από τις κάμερες να έχουμε την πινακίδα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων. Δεν μπορώ να πω ότι αυτά που ενοικίασαν, ήταν αυτά που κυκλοφορούσαν έξω από το σπίτι του επιχειρηματία. Σύμπτωση; Ατυχία;» ανέφερε ο μάρτυρας, προκαλώντας αλλεπάλληλες ερωτήσεις από την έδρα.

Εισαγγελέας: Γιατί τους πιάσατε τότε;

Μάρτυρας: Δεν έχω γνώσει όλης της δικογραφίας

Εισαγγελέας: Είναι σαν να μας λέτε κακώς τους έχετε πιάσει. Πως κάνετε δικογραφία;

Μάρτυρας: Αυτό που σε μένα έκανε εντύπωση ήταν αυτή η συμπεριφορά τους. Πως άλλαξαν τρία ξενοδοχεία και τεσσάρα αυτοκίνητα σε διάστημα 20 ημερών.

Εισαγγελέας: Πως προβήκατε στη σύλληψη;

Μάρτυρας: Είχαμε ισχυρές ενδείξεις...

Ο αστυνομικός αναφέρθηκε ακόμη στην κατάθεσή του πως οι δύο κατηγορούμενοι είχαν αφήσει σε δωμάτιο ξενοδοχείου μία χάρτινη σακούλα στην οποία μέσα υπήρχε μέσα μεταξύ άλλων μία απόδειξη. Από αυτήν οδηγήθηκαν σε κατάστημα αθλητικών ειδών, από το οποίο είχε αγοραστεί μια ζακέτα, ένα παντελόνι και ένα τζόκεϊ. Ο μάρτυρας κατέθεσε πως «το τζόκει που φαίνεται να φοράει ο εκτελεστής στο βίντεο, ήταν ίδιου τύπου που είχε αγοραστεί από εταιρία αθλητικών ειδών».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 17 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo