Άγγελος Συρίγος για ένα χρόνο κυβέρνησης NΔ: «Αν δεν φας θεριό, θεριό δε γίνεσαι»

Ειρήνη Γεωργίου 10-07-2020 09:01 Τελευταία ενημέρωση: 10-07-2020 09:14
Άγγελος Συρίγος για ένα χρόνο κυβέρνησης NΔ: «Αν δεν φας θεριό, θεριό δε γίνεσαι»
Η συγκλονιστική ανάρτηση του καθηγητή και βουλευτή για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και βουλευτής της Νέα Δημοκρατίας στην Α΄ Αθηνών, ανήρτησε στο Facebook ένα συγκινητικό κείμενο για το έναν χρόνο της διακυβερνήσεως της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και με τον μοναδικό του τρόπο απαρίθμησε τα «θεριά" με τα οποία τα έβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός και το επιτελείο του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του καθηγητή:

“ΕΑΝ ΔΕΝ ΦΑΣ ΘΕΡΙΟ, ΘΕΡΙΟ ΔΕ ΓΙΝΕΣΑΙ”

Πέρασε ένας χρόνος της διακυβερνήσεως της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πέρυσι τέτοιες ημέρες έπρεπε να αντιμετωπισθεί η Δ.Ε.Η. που κατέρρεε· το άβατο των Εξαρχείων· ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που εμφάνιζε δύο ταχύτητες όταν το έγκλημα αφορούσε -όλως τυχαίως- στην τρομοκρατία· το άβατο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την Αστυνομία· η εκκρεμής διαδικασία αλλαγής του Συντάγματος που απειλούσε να οδηγήσει εκ νέου τη χώρα σε εκλογές…

Ούτε σκέψη τότε για εισβολές στον Έβρο και πολύ περισσότερο για κορωνοϊούς.
Μία παλιά παροιμία λέει πως “εάν δεν φας θεριό, θεριό δε γίνεσαι”.

Ο Μητσοτάκης έφαγε σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο αναπάντεχα «θεριά». Το πρώτο ήταν η υβριδική επίθεση, η καθοδηγούμενη εισβολή των αμάχων στον Έβρο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Το δεύτερο ήταν η υγειονομική κρίση με τον κορωνοϊό.

Το πιο σημαντικό: για πρώτη φορά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ένιωσα εμπιστοσύνη, αφέθηκα με ασφάλεια στο κράτος μου κατά την κρίση με τον κορωνοϊό.

Υπάρχουν όμως και άλλα θεριά που κουβαλάει μέσα του το DNA του κράτους μας. Τα έβγαλε άθελά του στην επιφάνεια ένας αιρετός αξιωματούχος της τοπικής αυτοδιοικήσεως. Δεν παίζει ρόλο το όνομά του ούτε και ο λόγος που τα είπε όλα αυτά. Εκείνο που είναι πιο σημαντικό είναι ότι ο συγκεκριμένος αξιωματούχος απαίτησε από τους ξενοδόχους της περιοχής του να συμμορφωθούν με τις απόψεις του. Σε περίπτωση που δεν το κάνουν, τους απείλησε ευθέως με χρήση όλων των κρατικών μηχανισμών. Παραθέτω τη δήλωση:

«Θέλω όμως να ενημερώσω ότι υπάρχει η πρόθεση να διενεργηθούν- δειγματοληπτικά- έλεγχοι από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σε οικοδομές, προκειμένου να διαπιστωθεί αν δηλώνονται τα σωστά τετραγωνικά στον Δήμο. Είναι προφανές ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί και αν -όλως τυχαίως- στο δείγμα υπάρξουν και ξενοδοχεία, θα ελεγχθούν και τα συστήματα βιολογικού, πυροπροστασίας, εσωτερικές διαρρυθμίσεις κ.λ.π. και γενικά καθετί, σύμφωνα με το σήμα λειτουργίας τους από τον ΕΟΤ. Παρεκκλίσεις ή διαφορές από την οικοδομική άδεια -πράγματα σπανιότατα βέβαια στην Ελλάδα- επισύρουν και βαριά πρόστιμα και άμεσες κυρώσεις από τον ΕΟΤ. Επειδή είναι περιοχές που εποπτεύονται από την Αρχαιολογία, η τακτοποίηση τους είναι και δύσκολη και χρονοβόρα.»

Μέσα σε λίγες γραμμές η ελληνική πραγματικότητα:

  • Εάν δεν συμμορφωθείτε, θα σας κάνουμε έλεγχο.
  • Να είστε βέβαιοι ότι όλο και κάτι θα βρούμε.
  • Θα σας επιβάλλουμε πρόστιμα, θα σας ανακαλέσουμε άδειες και θα αντιμετωπίσετε και τις απίστευτα χρονοβόρες διαδικασίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
  • Εάν όμως είστε καλά παιδιά και συμμορφωθείτε με όσα θέλουμε, δεν θα προβούμε σε ελέγχους. Θα σας κρατάμε αιωνίως ομήρους!

Οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να κάνουν διαρκώς ελέγχους! Να επισημαίνουν τα προβλήματα και να τα λύνουν εγκαίρως. Οι έλεγχοι επιβάλλονται για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αντιθέτως, δεν πρέπει οι υπηρεσίες να κάνουν εκδικητικούς και στοχευμένους ελέγχους κατόπιν εντολής!

Έχει πολλά «θεριά» μπροστά μας: την επερχόμενη ύφεση στην οικονομία λόγω κορωνοϊού, την κλιμακούμενη ένταση με την Τουρκία, το κράτος-Λεβιάθαν, το μεταναστευτικό, …

Συνεχίζουμε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo