19.9 C
Athens
20.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Υπόθεση Novartis: Ώρα μηδέν για εισαγγελείς Διαφθοράς – Τι έρχεται για εκδότη και δημοσιογράφους


    Η ώρα της ποινικής αποτίμησης των χειρισμών που έγιναν στην υπόθεση της Novartis εκ μέρους της εισαγγελίας Διαφθοράς η οποία και διενήργησε τη σχετική έρευνα, έφτασε και δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να γίνει γνωστό αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ή θα υπάρξει αρχειοθέτηση.
    Και αυτό καθώς, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης ολοκλήρωσαν την ποινική έρευνα που διενεργούσαν για τους χειρισμούς που έγιναν από την εισαγγελία Διαφθοράς στην υπόθεση της Novartis και διαβίβασαν το σχετικό φάκελο στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευάγγελο Ιωαννίδη για τις δικές του ενέργειες. Μετά την εξέλιξη αυτή, δεν αποκλείεται μάλιστα την επόμενη εβδομάδα να υπάρξουν εξελίξεις σε ό,τι αφορά τους τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.
    Ακόμη, οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης διαβίβασαν στον κ. Ιωαννίδη και τον φάκελο για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα που αρχικά είχαν κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου από την επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.
    Πρόκειται για τον εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη και τους δημοσιογράφους Ιωάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρο Τάρκα. Να σημειωθεί πως για τα πρόσωπα αυτά η επιστημονική επιτροπή της Βουλής είχε γνωμοδοτήσει ότι δεν έχει αρμοδιότητα η προανακριτική επιτροπή αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Για το λόγο αυτό ο σχετικός φάκελος εστάλη στην εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου αν κριθεί αναγκαίο να ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση. Σε διαφορετική περίπτωση η δικογραφία θα τεθεί στο αρχείο.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ