Πέτσας: Απαράδεκτος ο Τσίπρας - Λοιδωρεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό

lawandorder.gr 09-07-2020 13:29
Πέτσας: Απαράδεκτος ο Τσίπρας - Λοιδωρεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό
Όταν ο Τσίπρας μιλά για «διεφθαρμένο κόμμα» ο κόσμος κοιτάζει στην αυλή του «μαγαζιού» και των «παραμάγαζων», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λοιδορεί την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Την ώρα που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς, ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να την εκθέσει».

«Είναι προφανές πως ο πανικός που τον κατέλαβε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες. Φαίνεται ταυτόχρονα, ότι με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα. Όταν, όμως, μιλά για "διεφθαρμένο κόμμα", ο κόσμος καταλαβαίνει. Και κοιτάζει στην αυλή του "μαγαζιού" και των "παραμάγαζων". Όταν μιλά για επιθέσεις -έτσι τις χαρακτήρισε- που αφορούν το κόμμα και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει, αλλά διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα. Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή. Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών».

Και έκλεισε την αναφορά του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζοντας: «Αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας, περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακέρα».

Ο κ. Πέτσας ολοκλήρωσε την εισαγωγική τοποθέτησή του με αναφορά στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Όπως είπε, «χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το κέντρο προστασίας παιδιών "Η Μητέρα" στο πλαίσιο εκδήλωσης για το νέο σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας. Όπως τόνισε, η Ελλάδα διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο και διαφανές σύστημα αναδοχής και υιοθεσίας, που μπορεί να συνδέσει γρήγορα παιδιά με γονείς που θέλουν να τους προσφέρουν τη θαλπωρή του οικογενειακού περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα που διαθέτει πλήρη βάση δεδομένων, ώστε να συνδέει αποτελεσματικά παιδιά με γονείς και έρχεται λίγους μήνες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού -τον περασμένο Δεκέμβριο- ότι έως το τέλος του 2020 οι κοινωνικές υπηρεσίες θα είχαν αποκτήσει συνολικό έλεγχο της πληροφορίας, με την εγγραφή όλων των ανηλίκων που εμπίπτουν στο ηλεκτρονικό εθνικό μητρώο αναδοχής και υιοθεσίας».

Στη συνέχεια, προανήγγειλε την παρουσία και τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις και πρόσθεσε: «Το απόγευμα θα παραστεί στην τελετή καθέλκυσης και ένταξης του νεότευκτου περιπολικού σκάφους RAFNAR 1100 στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, προερχόμενο από την προσφορά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί την Άρτα και την Κέρκυρα».

«Αποκαταστήσαμε μια αδικία σε βάρος 235.233 συνταξιούχων»

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, περνώντας στον τομέα της οικονομίας, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αποκαθιστά μία αδικία σε βάρος 235.233 συνταξιούχων που ταλαιπωρήθηκαν με τον αντισυνταγματικό νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ. Από χθες το βράδυ πιστώνονται τα ποσά των αναδρομικών των επικουρικών συντάξεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων, με το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό προ φόρων να φτάνει τα 142,7 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι από τις 2 Ιουνίου αυξήθηκαν οι επικουρικές συντάξεις που είχαν περικοπεί με τον νόμο Κατρούγκαλου-ΣΥΡΙΖΑ, επειδή το άθροισμα κύριας και επικουρικής υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ. Σε σχέση με τη φορολογία, μπήκε σε διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, τον εξορθολογισμό της φορολογίας των οχημάτων, την εξώδικη επίλυση διαφορών που εκκρεμούν στα δικαστήρια φορολογικών διαφορών.

Ανάμεσα στα άλλα, προβλέπονται:

- Θέσπιση αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 7% για το παγκόσμιο εισόδημα των συνταξιούχων αλλοδαπής που μεταφέρουν τη φορολογική τους κατοικία στην Ελλάδα.

- Νέο πλαίσιο για τη δωρεάν παροχή μετοχών από τις επιχειρήσεις στους εργαζόμενους.

- Απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος για τους αγρότες και μετά την παρέλευση πενταετίας από την ημερομηνία ένταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.

- Αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των τελών ταξινόμησης, με μείωση τελών για τα νέα καινούργια ΙΧ και αύξηση για όσα ΙΧ φέρουν πρώτη ημερομηνία ταξινόμησης έως τις 31 Αυγούστου 2018, έτσι ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκαλεί η εισαγωγή παλαιών -και πιο ρυπογόνων- μεταχειρισμένων ΙΧ από το εξωτερικό.

- Σύσταση επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών, που εκκρεμούν ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων φορολογικών διαφορών. Κάτι που αποσυμφορίζει τα δικαστήρια, σταματά να κρατά σε ομηρεία πολλούς φορολογουμένους που είχαν εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις και φέρνει έσοδα ταχύτερα στο δημόσιο ταμείο.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι ενεργοποιείται, για πρώτη φορά, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας.

Το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων από την υγειονομική κρίση ανέρχεται στα 15,2 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, εφόσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία. Η ψηφιακή πλατφόρμα είναι ανοιχτή για την υποδοχή των αιτημάτων από χθες, Τετάρτη 8 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo