«Ήταν καλλιτεχνικές φωτογραφίες», λέει η υπεράσπιση του γυμναστή που είχε εικόνες γυμνών παιδιών

Newsroom L&O 07-07-2020 15:44
«Ήταν καλλιτεχνικές φωτογραφίες», λέει η υπεράσπιση του γυμναστή που είχε εικόνες γυμνών παιδιών
Κάνουν λόγο για άδικο διασυρμό - Αναβλήθηκε για την Πέμπτη το αυτόφωρο

Εμβρόντητος για τα όσα του αποδίδονται εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηρακλειώτης γυμναστής, ο οποίος επιμένει με σθένος ότι το φωτογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του ουδεμία σχέση έχει με παιδική πορνογραφία.

Χθες βρέθηκε ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, ωστόσο ζήτησε αναβολή για την Πέμπτη, ενώ το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης του. Στο πλευρό του βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γυμναστής επιμένει στην αθωότητα του και φέρεται να υποστηρίζει ότι διασύρεται άδικα καθώς δεν υπάρχει σε βάρος του κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ της κατηγορίας που του αποδίδεται. Ισχυρίζεται ότι είναι ερασιτέχνης φωτογράφος και μάλιστα έχει εκδώσει λευκώματα.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία μητέρας, η οποία  ενώ βρισκόταν στην παραλία με τις ανήλικες κόρες της και μία φίλη τους αντιλήφθηκε τον 54χρονο να τραβάει κρυφά φωτογραφίες.

Δεν έκρυψε την ενόχληση της και απαίτησε από τον κατηγορούμενο να διαγράψει το φωτογραφικό υλικό που είχε τραβήξει, εκφράζοντας την έντονη ενόχληση της.

Υποστηρίζεται ότι ο γυμναστής χωρίς καμία αντίρρηση διέγραψε τις φωτογραφίες, ενώ έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διαβεβαιώσει τη μητέρα ότι δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Η μητέρα υπέβαλε τελικώς μήνυση σε βάρος του 54χρονου, υποστηρίζοντας ότι τον είδε να τραβάει τις φωτογραφίες χωρίς την συγκατάθεση τους, ενώ βρισκόταν πίσω από μία καλύβα.

Σε έρευνα που ακολούθησε,  αστυνομικοί βρήκαν να κατέχει μία φωτογραφική μηχανή καθώς και αρκετές κάρτες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων. Σε κάποιες φωτογραφίες (51 συγκεκριμένα) απεικονίζονταν ανήλικα αγόρια ημίγυμνα (από τη μέση και πάνω) στο χώρο αποδυτηρίων.

Για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες ο 54χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι είχαν τραβηχτεί στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Το έκανε, όπως είπε, επειδή ήθελε να βγάλει καλλιτεχνικές φωτογραφίες.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος παρέδωσε οικειοθελώς στις Αρχές διάφορους σκληρούς δίσκους, οι οποίοι θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση προκειμένου, όπως  αναφέρεται, να διερευνηθεί αν υπάρχει υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) που να συνιστά παιδική πορνογραφία.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον υπό δικαστική διερεύνηση, ενώ φυσικά αναμένεται και το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων σε σχέση με το υλικό των σκληρών δίσκων.

Πηγή: Πατρίς Ηρακλείου

Διαβάστε και:

Σύλληψη 54χρονου γυμναστή στην Κρήτη: Είχε στο κινητό του φωτογραφίες γυμνών παιδιών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo