22.7 C
Athens
23.4 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024
More

    Σάλος με τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παπά και «White House» – Τα στοιχεία φωτιά στη μήνυση που κατέθεσε ο επιχειρηματίας


    Νέες βαριές σκιές στις ήδη υπάρχουσες όσον αφορά στον ρόλο του Νίκου Παπα κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχονται στο φως, την ώρα που ακόμη δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος από το ηχητικό ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση Μιωνή.
    Ο επιχειρηματίας Χρ. Καλογρίτσας σε μήνυση που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη υποστηρίζει ευθέως ότι η σύμβαση που κατήρτισε ύψους 3 εκατ. ευρώ με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του, τα αυτά χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του ιδίου, προκειμένου να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016!
    Η συγκεκριμένη αποκάλυψη έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο όπου συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» συμφερόντων Καλογρίτσα. Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.
    Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η προσφυγή της CCC στην Ελληνική Δικαιοσύνη έγινε μετά τη δικαίωσή της από το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελβετίας, τον Απρίλιο του 2019.
    Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House», δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου!.
    Μεταξύ άλλων ο Χρ. Καλογρίτσας αναφέρει ση μήνυση του πως «άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν» πως «η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000 είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – «ALGHANDI&CONSOLIDATEDCONTRACTORSINTERNATIONALCOMPANYLLC», αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά «μπροστά» την άνω αιτούσα και θυγατρική της – «ALGHANDI&CONSOLIDATEDCONTRACTORSINTERNATIONALCOMPANYLLC»». Σκοπός ήταν «να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 Διεθνή Διαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας …».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ