• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

ΔΣΑ: Ηλεκτρονικά από σήμερα αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων στα νέα Κτηματολογικά Γραφεία

Κατερίνα Μάνθου 03-07-2020 07:06 Τελευταία ενημέρωση: 03-07-2020 07:25
ΔΣΑ: Ηλεκτρονικά από σήμερα αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων στα νέα Κτηματολογικά Γραφεία
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας

Ηλεκτρονικά θα μπορούν να υποβάλλουν από σήμερα οι δικηγόροι αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων, των οποίων είναι συντάκτες, στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Περιστερίου, Πρέβεζας, Βέροιας, Καρδίτσας, Πολύγυρου, Ηγουμενίτσας και Λευκάδας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας (ΔΣΑ) σημειώνοντας πως από 1 Αυγούστου η ίδια ψηφιακή υπηρεσία θα παρέχεται για τα Κτηματολογικά Γραφεία Ναυπλίου, Κορίνθου και Πτολεμαΐδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ για το θέμα από σήμερα «οι δικηγόροι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω του portal.olomeleia.gr αιτήσεις για την εγγραφή πράξεων, των οποίων είναι συντάκτες, στα κτηματολογικά βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Περιστερίου (Υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών), Πρέβεζας, Βέροιας, Καρδίτσας, Πολύγυρου, Ηγουμενίτσας και Λευκάδας, ενώ από την 1.8. η ίδια ψηφιακή υπηρεσία θα παρέχεται για τα Κτηματολογικά Γραφεία Ναυπλίου, Κορίνθου και Πτολεμαΐδας».

Όπως αναφέρει ο ΔΣΑ πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, «που υλοποιείται μετά από εργώδεις προσπάθειες του δικηγορικού σώματος». Ακόμη, ο ΔΣΑ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους υπευθύνους του Ελληνικού Κτηματολογίου «που συνεργάστηκαν εποικοδομητικά με την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων για την ευόδωση του εγχειρήματος».

Τέλος, αναφέρει πως αναμένει «την υλοποίηση της δυνατότητας διασύνδεσης του Πληροφοριακού Συστήματος του Κτηματολογίου με το Πληροφοριακό σύστημα της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να καταστεί εφικτή για τους δικηγόρους και η πραγματοποίηση απομακρυσμένου ελέγχου τίτλων στα δημόσια βιβλία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo