Βαρβιτσιώτης σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας - Προτεραιότητα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Newsroom L&O 02-07-2020 17:38
Βαρβιτσιώτης σε ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας - Προτεραιότητα στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε διαδικτυακά και με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας με την ιδιότητα του Προέδρου του Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σειρά τηλεδιασκέψεων είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την υφυπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Μαρίνα Σερένι, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Νικολά Ντιμιτρόφ.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης, κατά τις διαδικτυακές συναντήσεις, με την ιδιότητα του Προέδρου του Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενημέρωσε τους ξένους αξιωματούχους σχετικά με τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας και την κεντρική θεματική της που αφορά στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας κατά την πανδημία.

Όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι η ελληνική προεδρία θα είναι ως επί το πλείστον διαδικτυακή, καθώς αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες. Παράλληλα, σημειώνεται ότι ανέδειξε τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω αυτών των συνθηκών, για τα οποία πρέπει να έχουμε μια συνολική απάντηση. Σημείωσε πως για την αντιμετώπισή τους φιλοδοξούμε να υιοθετήσουμε ένα πλαίσιο κανόνων, τη Διακήρυξη των Αθηνών.

Τέλος, προσκάλεσε και τους δυο συνομιλητές του στην 130ή Σύνοδο των Υπουργών, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Τόσο η κ. Σερένι όσο και ο κ. Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, συνεχάρησαν τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ανάληψη της Προεδρίας, τις προτεραιότητές της και την επιλογή της κεντρικής θεματικής και τον διαβεβαίωσαν πως θα συμβάλλουν στην καλή έκβαση της ελληνικής προεδρίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo