Τρεις συλλήψεις στα Γιάννενα για ναρκωτικά (εικόνες)

Newsroom L&O 02-07-2020 14:02 Τελευταία ενημέρωση: 02-07-2020 14:03
Πηγή φωτογραφίας: Ηπειρωτικός Αγών
Τρεις συλλήψεις στα Γιάννενα για ναρκωτικά (εικόνες)
Δραστηριοποιούνταν από την εισαγωγή ως τη διακίνηση - Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 24 ακόμη άτομα

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση κάνναβης στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, οδηγήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Η ομάδα αποτελούνταν από τρεις Έλληνες, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Τρίτη σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και 24 άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών ουσιών από την παραπάνω ομάδα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, η εγκληματική δράση των μελών της ομάδας εντοπίζεται κατά το τελευταίο πεντάμηνο και εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από 50 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Δύο από τα μέλη της ομάδας προμηθεύονταν από άγνωστο συνεργό τους στην Αλβανία ποσότητες κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια απέκρυπταν σε επαγγελματικό χώρο και ακολούθως, από κοινού με τον τρίτο συνεργό τους, τις διακινούσαν στη πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν οχήματα, ενώ στις περιπτώσεις που η μεταφερόμενη ποσότητα ήταν μεγάλη, υπήρχε και δεύτερο όχημα που λειτουργούσε υποστηρικτικά ως προπομπός, διευκολύνοντας έτσι τη διακίνηση των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους, στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή τους καθώς και σε έρευνες στα σπίτια τους δύο συσκευασίες με 38,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 4.100 ευρώ ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών, δύο πιστόλια κρότου – λάμψης, 264 αβολίδωτα φυσίγγια διαμετρήματος 9 mm και ένα φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα Ι.Χ. Φορτηγό, μία ζυγαριά ακριβείας, τρία κινητά τηλέφωνα και χειρόγραφες σημειώσεις.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, συνελήφθη και ένας ακόμα Έλληνας, ο οποίος προμηθεύτηκε ναρκωτικά από την εγκληματική ομάδα.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών/Αποστόλης Τζελέτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo