Αίσιο τέλος στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας στο Χελμό (εικόνες)

Newsroom L&O 02-07-2020 13:50 Τελευταία ενημέρωση: 02-07-2020 14:51
Αίσιο τέλος στη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας στο Χελμό (εικόνες)
Δύσβατο το σημείο - Η γυναίκα έχει κάταγμα στο πόδι και χτύπημα στο κεφάλι από την πτώση

Αίσιο τέλος είχε αργά το μεσημέρι, η μεγάλη επιχείρηση διάσωσης γυναίκας σε δύσβατο σημείο του Χελμού, στην περιοχή της Κλειτορίας. Η γυναίκα μεταφέρθηκε από τα συνεργεία διάσωσης, με κάταγμα στο πόδι και χτύπημα στο κεφάλι λόγω πτώσης.

Να σημειωθεί ότι, η γυναίκα συμμετείχε σε ομάδα πέντε πεζοπόρων, που είχαν ξεκινήσει νωρίς το πρωϊ από την Κλειτορία. Δύο γυναίκες 58 και 56 ετών αντίστοιχα απομακρύθηκαν κάποια στιγμή από την υπόλοιπη ομάδα, για να μαζέψουν τσάι του βουνού, με αποτέλεσμα η μια να πέσει σε απόκρυμνο σημείο, στην περιοχή Ζαρέλια Κλειτορίας στις πλαγιές του Χελμού.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας. Συνολικά στην επιχείρηση συμμετείχε ομάδα οκτώ διασωστών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων με επικεφαλής τον διοικητή, η ορειβατική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών, ενώ στο σημείο έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με γιατρό από το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.

Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για μια απαιτητική επιχείρηση διάσωσης, καθώς η γυναίκα βρισκόταν εγκλωβισμένη σε απόκρυμνο σημείο του βουνού, όπου η προσέγγιση ήταν πολύ δύσκολη. Συνολικά για την μετάβαση και επιστροφή των συνεργείων διάστωσης, απαιτήθηκαν πάνω από 4,5 ώρες.

Πηγή: Πελοπόννησος/Πηγή εικόνων: KalavrytaNews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo