17.4 C
Athens
13 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κάρυστο – Έρευνα για εμπρησμό από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής (Βίντεο)


    Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στο Κατσαρώνι Καρύστου στην Εύβοια, που κατακαίει χαμηλή βλάστηση.
    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι δυνάμεις στο σημείο ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα προστέθηκαν και δυο canadair.
    Από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο ενώ στη «μάχη» έχουν ριχτεί και δύο αεροσκάφη.
    Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 13:00.
    Οι ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι είναι αυτοί που προβληματίζουν τους πυροσβέστες, καθώς οι φλόγες κινούνται με μεγάλες ταχύτητες.
    Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικίες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
    «Ήδη στην περιοχή μεταφέρονται και άλλες δυνάμεις από τους δήμους και την περιφέρεια για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά όχι μόνο είναι ανεξέλεγκτη, αλλά και επικίνδυνη για την πορεία που θα πάρει. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στην Στερεά Ελλάδα κ. Θανάσης Καρακάντζας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο «προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών, αν δεν ανακοπεί η πορεία της φωτιάς».
    Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, αναχωρεί για την Κάρυστο Ευβοίας κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.
    Πάντως λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η εικόνα που έχει η Πυροσβεστική είναι ότι το μέτωπο της πυρκαγιάς, χωρίς να έχει ελεγχθεί ακόμα, παρουσιάζει «καλύτερη εικόνα».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ