Στεφανής για τουρκικό ΣτΕ και Αγιά Σοφιά: Αναμενόμενη η απόφαση, η πλέον ...light

Newsroom L&O 02-07-2020 10:55 Τελευταία ενημέρωση: 02-07-2020 11:01
Στεφανής για τουρκικό ΣτΕ και Αγιά Σοφιά: Αναμενόμενη η απόφαση, η πλέον ...light
Ο κ. Στεφανής εκτίμησε ότι με την κρίση του το δικαστήριο στην πραγματικότητα δίνει το χρόνο στον Ερντογάν να ξανασκεφτεί και να επανεκτιμήσει τις διαστάσεις και τις συνέπειες της απόφασής του

Την απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, η οποία επί της ουσίας «πετάει το μπαλάκι» πίσω στον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και η οποία θα καταγραφεί επισήμως εντός 15 ημερών, σχολίασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, χαρακτηρίζοντάς την «αναμενόμενη» και την πλέον ...light.

Ο κ. Στεφανής, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι ο πλέον αρμόδιος για το ζήτημα, εξήγησε ότι ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο της γείτονος εκτίμησε ότι από νομικής άποψης όλα έχουν γίνει σύννομα έως τώρα, αλλά νόμιμο θα είναι και ένα Προεδρικό Διάταγμα που θα αλλάζει το χαρακτήρα του εμβληματικού μνημείου. Ως εκ τούτου το θέμα δεν αφορά τα δικαστήρια αλλά είναι μια πολίτικη απόφαση.

Ο κ. Στεφανής εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι με την κρίση του το τουρκικό ΣτΕ στην πραγματικότητα δίνει το χρόνο στον Ερντογάν να σκεφτεί και να συνυπολογίσει τις διαστάσεις και τις συνέπειες που θα έχει η απόφασή του σε ένα τόσο σοβαρό και πολυεπίπεδο θέμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo