Τραγωδία στην Καλαμάτα: 40χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από τους «Μύλους»

Newsroom L&O 01-07-2020 12:13 Τελευταία ενημέρωση: 01-07-2020 12:15
ΕΙΚΟΝΑ: ΕΡΤ
Τραγωδία στην Καλαμάτα: 40χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από τους «Μύλους»
Κι άλλος άνθρωπος είχε χάσει τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο από τα ίδια εγκαταλειμμένα κτίρια προ τετραετίας

Tραγικό τέλος είχε ένας 40χρονος τοξικομανής που γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, βρέθηκε στο κενό, πέφτοντας από το δεύτερο όροφο των Μύλων στο Λιμάνι της Καλαμάτας στο εσωτερικό αίθριο των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων.

Ο άτυχος άνδρας βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ το σημείο αποκλείσθηκε από την αστυνομία και μπήκε και νέα περίφραξη, ώστε κανείς να μην μπορεί να εισέρχεται στα κτήρια.

Η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει σήμερα θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου.

Το καινούριο αυτό περιστατικό πάντως αναδεικνύει για μια ακόμα φορά το θέμα της υψηλής επικινδυνότητας του συγκεκριμένου σημείου στο λιμάνι της Καλαμάτας στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο καθημερινά αρκετοί τοξικομανείς και άστεγοι.

Τη λύπη του για το χθεσινό συμβάν εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σημειώνοντας πως εδώ και λίγο καιρό η νομική υπηρεσία του δήμου έχει έρθει σε επαφή με τους δικηγόρους του ιδιοκτήτη από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκεται στη φάση επαφών και πιέσεων στο υπουργείο Εσωτερικών ώστε να βρεθεί ένα πρόγραμμα προκειμένου να ενταχθούν σ΄αυτό εργασίες αποκατάστασης των δύο εμβληματικών κτηρίων των «Μυλων» που συνδέονται άρρηκτα με τη νεότερη ιστορία τη πόλης.

Επεσήμανε τα σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που εγείρονται καθώς οι χώροι αποτελούν περιστασιακή ή και μόνιμη στέγη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και παραδέχθηκε πως θα πρέπει να ληφθεί η κατάλληλη μέριμνα για μη θρηνήσουμε εκεί άλλες ζωές, όπως έγινε χθες αλλά και όπως είχε γίνει και προ 4 περίπου χρόνων στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο τρόπο.

ΠΗΓΗ: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo