19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ένοχη η φόνισσα του Κορωπίου για ανθρωποκτονία από πρόθεση


    Ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έκριναν πριν από λίγο δικαστές και ένορκοι την αποκαλούμενη φόνισσα του Κορωπίου.
    Μάλιστα, αυτή την ώρα το δικαστήριο βρίσκεται σε διάσκεψη προκειμένου να λάβει την τελική απόφασή του επί των ελαφρυντικών που ζήτησαν νωρίτερα οι συνήγοροι της κατηγορουμένης ( πρότερος σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη). Αναμένεται πλέον εντός της ημέρας και η απόφαση του δικαστηρίου επί της ποινής.
    Ζήτησε συγγνώμη, καταπέλτης η εισαγγελέας
    Στροφή στο Θεό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι έκανε η νεαρή γυναίκα που έχει καταδικασθεί για το έγκλημα στο Κορωπί.
    Η αποκαλούμενη και ως φόνισσα του Κορωπίου η οποία το καλοκαίρι του 2016 δολοφόνησε με μαχαίρι μπροστά στα μάτια των παιδιών της, μια 35χρονη γυναίκα, σύζυγο του άνδρα με τον οποίο η ίδια διατηρούσε ερωτικό δεσμό.
    Η κατηγορουμένη δικαζόταν στο Εφετείο για τις συγκεκριμένες πράξεις.
    Κατά την απολογία της ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος – την «συγχωρεμένη» όπως αποκαλούσε την άτυχη γυναίκα- και τα παιδιά της και είπε χαρακτηριστικά: «Ήρθα εδώ να ζητήσω συγνώμη προς όλους, και τα παιδιά της συγχωρεμένης και τα δικά μου παιδιά. Τα τελευταία χρόνια από τότε που έφυγαν τα παιδιά μου έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές μέσα στη φυλακή. Είμαι πολύ πιο συνειδητοποιημένη πλέον….».
    Η κατηγορουμένη, η οποία μάλιστα σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε ισόβια, μίλησε όμως και για τις στιγμές του εγκλήματος και έκανε πάλι λόγο για διαπληκτισμό της με το θύμα. Είπε στο δικαστήριο: «Μου άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού (σ.σ. η 35χρόνη) , με έβριζε, μου τράβηξε το παιδί, ήταν στη θέση του συνοδηγού, βγήκα κι εγώ και της τράβηξα το παιδί να το πάρω. Ούρλιαζε ο γιος μου. Άρπαξα το παιδί, το έβαλα μέσα. Μετά δε θυμάμαι πως πήρα το μαχαίρι και πως τη μαχαίρωσα. Δε θυμάμαι πόσες φορές τη χτύπησα. Μου πε εμένα θα με σκοτώσεις; Πήγε να πάρει το μαχαίρι. Μετά δεν θυμάμαι, θυμάμαι το μπαμπά μου στο αστυνομικό Τμήμα».
    Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην συζύγου του θύματος και συντρόφου της κατηγορουμένης. Συγκεκριμένα, ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας και μαζί με τα πρακτικά της δίκης να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ερευνηθεί τυχόν συνέργεια του συζύγου του θύματος στην υπόθεση.
    Για την κατηγορουμένη η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Στην αγόρευση της μίλησε για ανθρωποκτόνο σκοπό της 35χρόνης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως: «το μαχαίρι που έπληξε το θύμα και η συμπεριφορά που έδειξε την προηγούμενη και εκείνη την ημέρα δείχνει ότι υπήρξε σχεδιασμός και ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν το σκέφτηκε. …»


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ