• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Γεροβασίλη: Αντιδημοκρατικός κατήφορος, το ν/σ για διαδηλώσεις - Νόμος&τάξη και ολίγον παρακράτος

lawandorder.gr 30-06-2020 14:30 Τελευταία ενημέρωση: 30-06-2020 14:31
Γεροβασίλη: Αντιδημοκρατικός κατήφορος, το ν/σ για διαδηλώσεις - Νόμος&τάξη και ολίγον παρακράτος
Ως φρέσκο δείγμα παρακρατικής πρακτικής χαρακτήρισε η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός τις κασέτες και τις ηχογραφήσεις Μιωνή

Ανοσία αγέλης στην οικονομία, νόμο & τάξη στην κοινωνία και ολίγον παρακράτος χάριν της παράδοσης, βλέπει η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Ρ/Σ Θέμα σχολίασε το νέο Σχέδιο Νόμου για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας σημειώνοντας τα εξής:

«Το νομοσχέδιο που έρχεται στη βουλή είναι εμπνευσμένο από ρυθμίσεις σκοτεινών ετών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που παραπέμπει ευθέως σε ρυθμίσεις που έγιναν επί χούντας και βεβαίως προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Έρχεται να περιορίζει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας τόσα χρόνια που η χώρα έχει κεκτημένα δημοκρατικά και έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια εμβάθυνσης της δημοκρατικής διαμαρτυρίας.

Είναι ένα Ν/Σ που εκ των προτέρων τρομοκρατεί όσους πρόκειται να διαδηλώσουν. Βάζει αστικές ευθύνες στο διοργανωτή της διαμαρτυρίας κ.ό.κ. Με λογικές ακροβασίες κυβέρνηση η προσπαθεί να πείσει ότι έρχεται να διευθετήσει ζητήματα με το κυκλοφοριακό και τις τυχόν παρενοχλήσεις εξαιτίας των διαδηλώσεων.

Ο περιορισμός του δικαιώματος στη διαμαρτυρία έρχεται σε μία στιγμή που η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι πολιτικές που θα ακολουθήσουν λόγω των τραγικών συνθηκών που διαμορφώνονται στην οικονομία και στο πεδίο της εργασίας προφανώς θα προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις και δικαίως».

«Η κυβέρνηση φοβάται να αντιμετωπίσει τον εαυτό της και την πραγματικότητα»

«Αντί να κοιτάξει πώς θα βελτιώσει τα ζητήματα της οικονομίας και της εργασίας ώστε να μη δημιουργηθούν κοινωνικές αναταραχές επεξεργάζεται τρόπους με τους οποίους θα καταπνίξει τις αντιδράσεις. Βρισκόμαστε σε ένα αντιδημοκρατικό κατήφορο» είπε ακόμη η κ. Γεροβασίλη.

«Προσχηματικό είναι το επιχείρημα για τις πορείες μερικών δεκάδων ανθρώπων. Διότι σε τέτοιες περιπτώσεις ούτε κλείνει ούτε χρειάζεται να το κέντρο ούτε χρειάζεται να κλείνει. Η ΕΛΑΣ άλλωστε γνωρίζει πώς να ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα με άνεση.

Δεν αρκεί η αναγνώριση του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών να διαμαρτύρονται στα λόγια. Αυτό πρέπει να αποδεικνύεται με έργα και πράξεις, πράγμα που δεν ισχύει με το συγκεκριμένο Ν/Σ που έρχεται στη βουλή. Είναι δε απορίας άξιον γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να συγκρούεται και να προκαλεί όταν η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει πολλά θέματα και όταν η ίδια με την ολιγωρία της και τις επιλογές της έχει συνεισφέρει και στην τραγική προοπτική της οικονομίας και σε ό,τι αυτό συνεπάγεται στα ζητήματα της ανεργίας. Και είναι επίσης απορίας άξιο το ότι επιλέγει να συγκρουστεί γνωρίζοντας ότι είναι επόμενο και δίκαιο να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι και απέναντι στην εργασιακή λαίλαπα και απέναντι στην ανεργία».

«Η κυβέρνηση ένιψε τας χείρας της πολύ σχολαστικά ρίχνοντας την οικονομία σε ανοσία αγέλης »

Σε ερώτημα του δημοσιογράφου κατά πόσον είναι λογικό να χρεώνεται η κυβέρνηση το γεγονός της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις που έχει στην τουριστική κίνηση η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «όλοι αναγνωρίζουμε και το έχουμε αποδείξει, η υγειονομική κρίση πλήττει οριζόντια όλες τις χώρες. Ιδιαίτερα βεβαίως τη δική μας χώρα όπου ο τουρισμός συνέβαλε καθοριστικά στο ΑΕΠ, κατά συνέπεια η απώλεια της τρέχουσας τουριστικής σεζόν δημιουργεί μία ζοφερή κατάσταση, απώλεια εισοδήματος και θέσεων εργασίας. Ωστόσο, η κάθε κυβέρνηση έχει ευθύνες να περιορίσει τις επιπτώσεις αυτές χωρίς να ισχυρίζεται κανείς ότι μπορεί να αντιστρέψει την υγειονομική κρίση. Όμως κρίνονται τα μέτρα που παίρνει κανείς. Εξ ου και είχαμε εγκαίρως προτείνει την εμπροσθοβαρή στήριξη και των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στον τουρισμό και συνολικότερα στο πλέγμα δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων που περιβάλλει την τουριστική δραστηριότητα. Δεν το έκανε αυτό η κυβέρνηση».

«Η Αριστερά ουδέποτε είχε σχέσεις με το παρακράτος. Η Δεξιά όμως; »

Μεταφέροντας ο δημοσιογράφος τη συζήτηση στο θέμα παρακρατικών συμπεριφορών και αντιλήψεων στο διάστημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η Όλγα Γεροβασίλη του ζήτησε να διευκρινίσει εάν αναφέρεται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν υπήρξε καμία ένδειξη παρακρατικής πρακτικής, πόσο μάλλον αποτέλεσμα τέτοιας που να στρέφεται εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Εκτός αν εννοείτε ότι στην περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν δράσεις που στρέφονταν εναντίον του. Διότι αυτά τα οποία έχουμε δει τα τελευταία χρόνια είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει πρόσβαση σε παρακράτος. Και σας θυμίζω το παράδειγμα του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου έκανε διήμερες διακοπές με την οικογένειά του σε σκάφος και προφανώς ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας είχε πρόσβαση στις αθέμιτες αυτές πρακτικές ώστε να εισβάλει σε μία οικογενειακή στιγμή του πρωθυπουργού, να αποσπάσει φωτογραφία και να την παρουσιάσει ένα χρόνο αργότερα σε προεκλογικό χρόνο! Εάν αυτό δεν είναι παρακρατική αντίληψη και μέθοδος που παρήγαγε ορατό αποτέλεσμα σε προεκλογική περίοδο τότε τι είναι»;

Ως «φρέσκο δείγμα παρακρατικής πρακτικής» χαρακτήρισε η Όλγα Γεροβασίλη τις κασέτες και τις ηχογραφήσεις. «Ηχογραφήσεις οι οποίες δεν αποδεικνύουν τίποτα ει μη μόνον θολώνουν τα νερά και στόχευσαν στην εκτροπή της συζήτησης από το τρανταχτό σκάνδαλο της Novartis. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει το σθένος να κάνει την αυτοκριτική του ανοιχτά για λάθη παραλείψεις και αστοχίες. Εν προκειμένω έτσι έκανε και ο κ. Παππάς ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για το ύφος της συνομιλίας. Από κει και πέρα όμως το να λέγεται παραπλανητικά ότι η συγκεκριμένη συνομιλία αποδεικνύει παρακρατικούς μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πρόκληση».

Για τον κ. Μιωνή

«Έχει ενδιαφέρον πραγματικά ότι ο κ. Μιωνής ξαφνικά χρήζεται αξιόπιστος μάρτυρας καθώς πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο ο οποίος έχει προσφύγει στην ισραηλινή δικαιοσύνη κατά του κ. Βορίδη όπου τον αναφέρει ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης. Δυο τινά συμβαίνουν εδώ: Ή ο κ. Μητσοτάκης έκανε υπουργό ένανα αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης ή ο κ. Μιωνής είναι παντελώς αναξιόπιστος. Δε μπορεί να τα έχουμε όλα! Αυτή τη στιγμή οι παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες βρίσκονται στη δικαιοσύνη ώστε να ελεγχθούν ως προς την αξιοπιστία τους ως πηγές», σχολίασε η Γραμματέας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo