Άρειος Πάγος: Απερρίφθη η αίτηση Αμβρόσιου κατά της καταδίκης του για τα ομοφοβικά σχόλια

Κατερίνα Μάνθου 30-06-2020 14:03 Τελευταία ενημέρωση: 30-06-2020 14:03
Άρειος Πάγος: Απερρίφθη η αίτηση Αμβρόσιου κατά της καταδίκης του για τα ομοφοβικά σχόλια
Δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αναίρεση καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί σε βάρος του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο

Απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο η αίτηση που είχε καταθέσει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ζητώντας την αναίρεση καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί σε βάρος του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. 

Η υπόθεση αφορά σε σχόλια, στα οποία είχε προβεί ο κ. Αμβρόσιος στη ιστοσελίδα του για τους ομοφυλόφιλους χαρακτηρίζοντας τους «αποβράσματα» και «μη ανθρώπους».

Μάλιστα, παρακινούσε τους ομοϊδεάτες του να τους απομονώσουν και να τους φτύσουν.

«Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεστε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους! (...) Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή... τρισχειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους που ζουν στα τρελοκομεία!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αμβρόσιος.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αιγαίου ο κ. Αμβρόσιος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo