Καταδικάζει η Ένωση Εισαγγελέων τις «ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών»

Κατερίνα Μάνθου 30-06-2020 13:35 Τελευταία ενημέρωση: 30-06-2020 14:04
Καταδικάζει η Ένωση Εισαγγελέων τις «ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών»
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕΕ, η οποία εκδόθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις ηχογραφημένες συνομιλίες στο πλαίσιο της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την αποδοκιμασία «στις ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών» εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ), κάνοντας μάλιστα λόγο ακόμη και για προσπάθεια χειραγώγησης «των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΕΕ, η οποία εκδόθηκε μετά τις αποκαλύψεις για τις ηχογραφημένες συνομιλίες στο πλαίσιο της υπόθεσης Παπαγγελόπουλου, έχει ως εξής:

«Με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εν εξελίξει υποθέσεις και εμπλέκουν αβασάνιστα στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων εισαγγελικούς λειτουργούς με προσβλητικά σχόλια και υπονοούμενα για την αμεροληψία τους, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για πολλοστή φορά, έντονη αποδοκιμασία στις ανοίκειες επιθέσεις και την ηθελημένη στοχοποίηση εισαγγελικών λειτουργών.

Η προσπάθεια χειραγώγησης των εκπροσώπων της δικαιοσύνης, με προφανή σκοπό το προσωπικό όφελος, είναι μάταιη και καταδεικνύει μία δημοκρατία που θεσμικώς υπολειτουργεί, ανάξια της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών και μερίδα του Τύπου, ζητά από αυτούς να παύσουν, αντιποιούμενοι τη δικαστική εξουσία, να αποδίδουν άκριτα κατηγορίες, να καταδικάζουν και να στοχοποιούν συλλήβδην εν ενεργεία εισαγγελικούς λειτουργούς.

Τέτοιες ενέργειες, όχι μόνο δεν κάμπτουν αλλά τουναντίον ενδυναμώνουν το ανεξάρτητο εισαγγελικό φρόνημα όλων των συναδέλφων.

Σε κάθε δε περίπτωση, η ίδια η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια και διαθέτει, όπως διαχρονικά αποδεικνύει, το δικονομικό μηχανισμό ελέγχου και απόδοσης ευθυνών για τυχόν υπαίτιες πράξεις ή παραλείψεις των λειτουργών της και ουδείς άλλος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Πρόεδρος, Άννα Ζαΐρη, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου

Ο Γενικός Γραμματέας, Σπυρίδων Παππάς, Εισαγγελέας Πρωτοδικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo