Κούγιας για ψευτογιατρό: «Χειρούργησε εντολέα μου με συνεργούς του και τον άφησαν ανάπηρο»!

Κατερίνα Μάνθου 30-06-2020 11:49 Τελευταία ενημέρωση: 30-06-2020 11:54
Κούγιας για ψευτογιατρό: «Χειρούργησε εντολέα μου με συνεργούς του και τον άφησαν ανάπηρο»!
Η επέμβαση διήρκησε 12 ώρες

Σε απίστευτες καταγγελίες σε βάρος του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες είναι προσωρινά κρατούμενος, προχωρά ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος θα παρασταθεί στην ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την συγκεκριμένη υπόθεση προς υποστήριξη της κατηγορίας και για λογαριασμό δυο θυμάτων, εντολέων του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο ψευτογιατρός είχε χειρουργήσει τον έναν από τους δυο εντολείς του μαζί με άλλους συνεργούς του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σε μια επέμβαση που διήρκησε 12 ώρες. Κατά την επέμβαση αφαιρέθηκε από τον άτυχο άνδρα ένα πλευρό, με αποτέλεσμα εκείνος να καταστεί ανάπηρος, όπως επισημαίνει ο δικηγόρος του κατά 92%.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη περίπτωση ο κατηγορούμενος χορήγησε σε καρκινοπαθή θεραπεία που «όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά και προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων ο ασθενής κατέρρευσε και πέθανε».

Αναλυτικά, η ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κούγια έχει ως εξής:

«Το δικηγορικό μας γραφείο κάνει γνωστό ότι ανέλαβε την υποστήριξη της κατηγορίας υπέρ δύο θυμάτων του κατηγορούμενου για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος Νικολάου Κοντοστάθη, ο οποίος παρίστανε τον ιατρό.

Ο πρώτος εντολέας μας Τ.Α., κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις συνεργούς του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν ένα πλευρό, τοποθέτησαν στο σώμα του ένα περίεργο κατασκεύασμα που ονόμασαν «κλωβό», και, ενώ είχε ένα πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο, τον κατέστησαν ανάπηρο σε ποσοστό 92%.

Στην περίπτωση του δεύτερου εντολέα μας Γ.Κ. θύμα ήταν ο καρκινοπαθής πατέρας του. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε σε αυτούς ως ιατρός – ογκολόγος – ομοιοπαθητικός και τους απέσπασε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη χορήγηση μιας απολύτως επικίνδυνης «θεραπείας» προς τον πατέρα του Γ.Κ., η οποία όχι μόνο δεν θεράπευσε τον καρκίνο, αλλά και προκάλεσε σοβαρές παρενέργειες, εξαιτίας των οποίων ο ασθενής κατέρρευσε και πέθανε.

Το δικηγορικό μας γραφείο μελετά τη δυνατότητα της υποβολής εγκλήσεως για την επέκταση της κατηγορίας εις βάρος του κατηγορουμένου και κάθε συνεργού του, πέραν του αδικήματος της απάτης, για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης στην περίπτωση του πρώτου εντολέα μας και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο στην περίπτωση του δεύτερου εντολέα μας. Στη πρώτη περίπτωση οι προβλεπόμενες ποινές έχουν ανώτατο όριο τα 15 χρόνια, ενώ στη δεύτερη περίπτωση την ισόβια κάθειρξη.

Αθήνα, 30/06/2020

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo