23.4 C
Athens
23 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Στις φυλακές Τρικάλων ο «εγκέφαλος» της σπείρας με τα 11 κιλά ηρωίνης – Στην Ζήνωνος η «καβάτζα»


    Σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ζήνωνος στο κέντρο της Αθήνας ήταν η «καβάτζα» της σπείρας με τα 11 κιλά ηρωίνης που εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος.
    Οι αστυνομικοί είχαν θέσει υπο παρακολούθηση τα δύο άτομα που μπαινόβγαιναν στην πολυκατοικία και όταν βεβαιώθηκαν πως επρόκειτο να μεταφέρουν τα ναρκωτικά στη Ρόδο και την Κρήτη, προχώρησαν στην σύλληψή τους.
    Το κύκλωμα διεύθυναν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τρεις Αλβανοί, καταδικασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών, κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων. Ήταν τα άτομα που φρόντιζαν που συντόνιζαν τις ενέργειες των υπολοίπων μελών, συντόνιζαν την μεταφορά και την παράδοση των ουσιών.
    Ο 25χρονος που συνελήφθη, μαζί με κάποια άλλα άτομα που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών, ενώ η 45χρονη ήταν ο «ντελιβεράς» των ναρκωτικών στα νησιά.
    Η οδοντόκρεμα στα πακέτα των ναρκωτικών
    Τα μέλη του κυκλώματος μετά το πακετάρισμα των ναρκωτικών, φρόντιζαν να αλείφουν τις συσκευασίες αλλά και την βαλίτσα που θα τοποθετούσαν την ηρωίνη, με μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας.
    Αυτό το έκαναν, ώστε σε περίπτωση έρευνας εξωτερικά της βαλίτσας από σκυλί της δίωξης ναρκωτικών, να «ξεγελούν» την όσφρηση του και να μην γίνεται αντιληπτό το θανατηφόρο φορτίο τους.
    Πλέον οι αστυνομικοί, αναζητούν τους συνεργούς που είχαν τα βασικά μέλη του κυκλώματος, με «dealers» στα νησιά, αλλά και να εξακριβώσουν τον χρόνο δράσης τους και την ποσότητα των ναρκωτικών που είχαν διακινήσει.
    Διαβάστε επίσης:
    Ήταν έτοιμοι να «σπρώξουν» 11 κιλά ηρωίνης στη Ρόδο – Δύο συλλήψεις από το οργανωμένο έγκλημα (Εικόνα)


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ