Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να ορίσει πρόεδρο ΣτΕ και Αρείου Πάγου - Τα φαβορί

Κατερίνα Μάνθου 30-06-2020 07:11 Τελευταία ενημέρωση: 30-06-2020 12:42
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να ορίσει πρόεδρο ΣτΕ και Αρείου Πάγου - Τα φαβορί
Όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά και στις δυο αυτές ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης θα επιλεγούν γυναίκες

Τους νέους προέδρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και τον Άρειο Πάγο, πρόκειται να επιλέξει το υπουργικό συμβούλιο κατά τη σημερινή συνεδρίασή του. Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν αυτή τη φορά και στις δυο αυτές ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης θα επιλεγούν γυναίκες δικαστικοί λειτουργοί.

Συγκεκριμένα, φαβορί για την προεδρία του ΣτΕ είναι σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα η αντιπρόεδρος Μαίρη-Ειρήνη Σάρπ, η οποία είναι πρόεδρος του Β΄ Τμήματος. Σε ό,τι αφορά στην προεδρία του Αρείου Πάγου στη θέση αυτή αναμένεται να τοποθετηθεί η αντιπρόεδρος Αγγελική Αλειφεροπούλου, η οποία είναι πρόεδρος του Ζ΄ Ποινικού Τμήματος.

Αν επιλεγούν από το υπουργικό συμβούλιο οι κυρίες Σαρπ και Αλειφεροπούλου θα παραμείνουν στην θέση του προέδρου για ένα έτος και θα αποχωρήσουν από το δικαστικό σώμα 30 Ιουνίου 2021.

Η επιλογή πάντως των προσώπων από το υπουργικό συμβούλιο θα γίνει μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αποχωρούν από το δικαστικό σώμα λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας που ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo